Femke en de media

Wat ik er exact van moet denken, weet ik niet. Maar laat ik zeggen dat het op zijn minst behoorlijk ongemakkelijk voelt, de publiciteitsstorm die in een paar dagen tijd is opgestoken rond het net verschenen boek van Femke Halsema dat de titel “Pluche” kreeg. Alsof ze nooit was weggeweest, zo mocht ze overal opdraven. Het kon bijna geen toeval meer zijn. Het leek wel een georkestreerde campagne. Geen zichzelf respecterend praatprogramma op tv of ze was er wel geweest. En alsof de duvel ermee bleef spelen, werd ze ook nog eens breed geëtaleerd in de weekendbijlagen van de Volkskrant en NRC Handelsblad met paginalange interviews, die uiteraard voorzien waren van foto’s van Femke in alle denkbare standen en poses. Wat zij, kennelijk vechtend tegen de stilte en vergetelheid, zich maar wat gemakkelijk liet aanleunen. De ijdelheid als het ware ongekroond. Of is het iets anders als je de warmte van de spotlights blijkbaar toch zo als aangenaam ervaart? Want behoudens alle opinies die weer mochten passeren, babbelde het natuurlijk wederom erg lekker over haarzelf.
Omdat die bron van narcisme die in haar als politicus nadrukkelijk aanwezig m op de voorgrond te kunnen blijven treden, in die paar jaar tijd dat ze zich buiten het bereik van de camera’s, microfoons en pennen had gehouden, verre van opgedroogd bleek. Ze is er nu eenmaal mee behept en zal dat altijd blijven. Vandaar dat die momenten dat ze zich weer even zo nodig zal moeten laten zien, al is het uit therapeutische overwegingen, zich ook in de toekomst zullen voordoen en zich waarschijnlijk telkens dicht op elkaar aaneen zullen rijgen. Omdat Femke nu eenmaal is zoals ze is en ook zo zal blijven. Resteert echter wel de vraag of de media dan telkens weer zo opzichtig haar de hand daartoe moeten reiken en haar zelfs zo overduidelijk op het schild moeten hijsen. Of is het deze ene keer, en vooral nooit weer, aangezien te verwachten is dat op Femke ook de sleet komt te zitten? Wat ik van harte hoop, omdat deze campagne van een, twee, drie dagen, dit publiciteitsoffensief absoluut niet goed voelde en mij een lelijke nasmaak bezorgde.
Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Femke en de media

 1. math zegt:

  Vanochtend ook weer met “pluche” op tv en de mededeling dat ze zzp’er is.
  Over haar wachtgeld geen woord.

 2. Peter V zegt:

  Wat een vooringenomen reactie, dit is de gewoonste zaak van de wereld. Zo gaat dat publicitair vandaag de dag. Een ex-politica en mediageniek en … interessant verhaal. Komt niet zo vaak voor. Smaken verschillen uiteraard.

 3. sjoerd zegt:

  Zo vergaat het onze vriend uit Valkenburg ook, uit de politiek om zijn vrouw te mishandelen…

 4. Peter V zegt:

  Camille ging uit de politiek voor een baan bij de KLM. Niet zijn vrouw maar een vriendin deed aangifte. Femke heeft nooit wachtgeld opgestreken, ik meen dat zij een baan aanvaardde bij de Hogeschool Tilburg naast de opvoeding van haar kinderen. Maar het is niet ongewoon om met een zeker dedain over politici te spreken, in het geval van C vind ik het in zekerer zin terecht, in het geval van F vindt ik het zeker niet terecht. Prijs de politici die achteraf openheid van zaken durven te geven.

 5. math zegt:

  Inderdaad je hebt gelijk gehad met F, niets aan de hand. Vergissing mijnerzijds.
  https://kassa.vara.nl/vraag-beantwoord/vraag/geldzaken-recht/waarom-stopt-femke-halsema-ermee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s