Tien van Toen – 559 –

Bij nadere beschouwing blijken er toch veel meer terecht bekende Nederlanders te zijn die het formaat en het niveau van de rissen aan zogenaamde BN’ers van dit moment verre overstijgen. Wat alleen al blijkt uit het feit dat hun naam en hun bekendheid hen ruimschoots heeft overleefd. Zoals de volgende tien daar een uitgesproken voorbeeld van zijn. En wie weet volgt er zelfs nog een vierde reeks van:
Albert Plesman – Ko van Dijk – den Uyl – Mary Dresselhuys – Jan den Hartog – Karel Appel – Bert Haanstra – Rudi Carrell – Faas Wilkes – Jelle Zijlstra
Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Tien van toen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Tien van Toen – 559 –

 1. Mack zegt:

  Toch wordt het hier voor mij lastig. Plesman ken ik niet. Ko van Dijk ken ik alleen van naam, was volgens mij een acteur, Jan den Hartog (schrijver?) Jelle Zijlstra?

  • robschimmert zegt:

   Plesman was oprichter van de KLM, dus een nationale grootheid in de vijftiger jaren, die nog lang niet vergeten is, hoor. En Jelle Zijlstra? Als hij politiek opzicht al geen zwaargewicht zou zijn geweest, dan heeft Wim Kan het wel van hem gemaakt in een befaamde oudejaarsconference met het liedje “Jelle zal wel zien”. Hij is minister van Financien geweest en aansluitend Directeur van De Nederlandse Bank en voorganger in die functie van Duisenberg, die hem ook als minister was opgevolgd in het kabinet – den Uyl. En met Ko van Dijk en Jan de Hartog zit je helemaal goed.

 2. sjoerd zegt:

  Ik had een 10 met een griffel…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s