Vreemd nieuws uit Twente

In Twente blijken er meer planken te kunnen worden misgeslagen. Niet alleen het locale voetbal weet er wat van. Ook in onderwijskringen moet je daarvoor zijn getuige het onderstaande vreemde bericht:

Een student van het ROC Twente moet door een fout van de school een 0,7 halen om te slagen voor zijn studie Dienstverlening en gastvrijheid. Hij dacht zijn diploma al binnen te hebben, maar dat bleek toch niet te kunnen. Aan de student werd vrijstelling verleend voor het vak Nederlands. Een dag voor de diploma-uitreiking liet het ROC in Almelo aan hem en vijf medeleerlingen echter weten dat zij toch nog niet geslaagd waren. De school had over het hoofd gezien dat door nieuwe wetgeving de vrijstelling voor Nederlands achterhaald was. De studenten moeten alsnog het examen doen op 17 maart. Eén heeft aan een 0,7 genoeg en twee medestudenten hoeven ook slechts een zware onvoldoende te halen. Het ROC maakt niet duidelijk waarom dat zo is en stelt alleen dat dit de juiste manier van handelen is. Het enige wat de student nu moet doen om te slagen, is zijn naam op het tentamenformulier vermelden. Door het uitstel hebben de zes studenten ook extra reiskosten en loonderving. Het is nog niet duidelijk of dat gecompenseerd wordt door de school.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Vreemd nieuws uit Twente

 1. Dhyan zegt:

  Reiskosten en loonderving van de school? Daar moesten wij eens mee aankomen.

 2. sjoerd zegt:

  Ik ben sprakeloos…

 3. math zegt:

  Dat is de andere kant van de medaille, als je het aan ambtenaren overlaat. Geen verantwoordelijkheid nemen, wegduiken en zich schuil houden achter regelgeving.
  Nooit valt er iemand aan te wijzen voor hun falen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s