Vijfentwintig jaar tijd….

Misschien is de hele exercitie al eens hier gedaan. Maar daarom is het niet minder interessant om haar te herhalen. Gewoon om eens tot bezinning te komen en de vraag te stellen waar we met zijn allen toch eigenlijk mee bezig zijn. Wat hebben we de afgelopen twintig, vijfentwintig jaar teweeg gebracht en wat is ons in die tijd overkomen? Hoe is de wereld en nog meer onze omgeving van gedaante veranderd zonder dat we dat zelf gewaar zijn geworden, omdat we half en half deel uitmaakten van die verandering, die decorwisseling. We zijn er in meegegaan en hebben ons ernaar aangepast. Waardoor de stap die in die tijd is gezet ons grotendeels zal zijn ontgaan, maar des te meer zou moeten opvallen aan al diegenen die er in die tijd niet meer bij konden en mochten zijn en die waarschijnlijk hun ogen en oren niet zouden geloven als zij hier weer een aantal momenten terug konden zijn van weggeweest. Het kan haast niet anders dan dat het enkele zien hen in verwarring zou brengen, zodat ze waarschijnlijk geen snars van die werkelijkheid die dus de onze is, zouden begrijpen. En zou je ook niet wanneer je na zo’n twintig tot vijfentwintig jaar oog in oog komt te staan met alles dat hierna opgesomd wordt en dat echt het licht heeft gezien in die periode? Het gaat je er al haast van duizelen als je er bij bent geweest, zeker als je beseft dat het maar een greep is uit alles dat er veranderd is, zonder dat er is vermeld wat er in diezelfde tijd zo al is verdwenen en in de vergetelheid is geraakt.

zzp’ers     witte bestelbusjes     smartphones     Champions League     e-bikes      Nordic walking     A73 met Roertunnel     faillissement V & D     radicalisering met en door de PVV     flatscreens     Erasmusbrug     motorclubs     aanslagen en terreur     zonnepanelen     windmolenparken     euro      ziektekostenverzekering met eigen risico     pensioen met 67 jaar     VUT afgeschaft     nieuw Bonnefantenmuseum     Amsterdam Arena     tablets     fotograferen met telefoon     Ziggo-Enexis-PostNL-Vodafone-Essent-Vitens etc.     omroep MAX     internet       Whatsapp   SMS     webwinkels     verbreding en ondertunneling A2     HSL     Betuwelijn     nieuwe stationsgebouwen     tattoos     scheiding van afval     Action     uitgebreide EU     ontsluiting China     reality tv     weersvoorspelling voor 14 dagen     Buienradar      Facebook     Twitter     bladblazers     DWDD     woonboulevards     aanleg Noord-Zuidlijn A’dam     Zuidas     IJburg     elektrische auto’s     Westerscheldetunnel   Lukoil    Orbis-ziekenhuis Sittard     Mosae Forum     Avantis-bedrijventerrein     Sabic     Parkstad     Jupiler League     Ceramique-terrein     taekwondo     BMX     sudoku     virtual reality     3D printen     TomTom en routeplanner     marktplaats     darts     Senseo en Nespresso     led-light     e-reader     skeleton     voetbalanalist     Fox Sports    defibrillator    personal coach

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in De wereld. Bookmark de permalink .

3 reacties op Vijfentwintig jaar tijd….

 1. sjoerd zegt:

  Ik geef de winkelcentra geen tien jaar meer… We gaan dan alleen nog maar de stad in voor vermaak. Wat eten, drinken en muziek… De rest speelt zich of buiten de stad af of op internet.
  Over tien jaar weet ik of mijn voorspelling correct is.

 2. Peter V zegt:

  Ik ga deze keer met Sjoerd mee. Willen we niet, ontdekken, ervaren, beleven, delen, bakken, authentiek? Uitgerekend gisteren werd de nieuwe inzending bekend voor het ‘songfestival’ “slow down”, we sturen een jongen met een kuif, Douwe Bob is zijn naam.

 3. math zegt:

  Survival of the fittest. Nu is deze opsomming nog vrij onschuldig. Hoe ziet deze lijst er uit in 2041.
  Middeleeuwers zouden in deze wereld niet overleven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s