Tien van Toen – 557 –

Er is niets teveel gezegd met de constatering dat het Bekende Nederlanderschap ernstig aan het devalueren is. Want momenteel lijken er wel dertien van in een dozijn te gaan, waardoor de Onbekende Nederlander meer status begint te krijgen dan die landgenoot die zich aanmeet BN’er te zijn. Vandaar dat we vandaag eens terug gaan naar de tijd dat de BN’er nog een echte BN’er was, dus zich niet zo maar op straat kon vertonen. Waarvan de volgende tien al sprekende voorbeelden waren:
Mies Bouwman -Willem Duys – Theo Koomen – Johan Cruyff – Fanny Blankers-Koen – Anton Geesink – Frits Philips – Freddy Heineken – Willem Drees – mgr. Beckers

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Tien van toen en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Tien van Toen – 557 –

 1. sjoerd zegt:

  Met gevold dat ik deze dan ook allemaal ken…

 2. Margo zegt:

  Vroeger moest je iets gepresteerd hebben om bekend te kunnen worden. Tegenwoordig zijn ze vooral goed in het zichzelf in de picture plaatsen. Verder zijn het vrouwen van, kinderen van, die meedeinen op de golven van de bekendheid. De tv is een geweldig podium voor aandachtsgeile mensen, en de tv laat vooral graag aandachtsgeile mensen zien. Een goed huwelijk dus, waar alleen de wat kritischer tv kijker tussen zit.

 3. hanneke zegt:

  Ik zou er toch een paar niet herkend hebben.

 4. Mack zegt:

  msr Beckers ken ik wel, maar zou ik op straat niet herkend hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s