Toch een optocht in Schimmert

Het heeft iets treurigs, zo’n optocht vandaag. Het is in feite mosterd na de maaltijd. Als een ballon die opnieuw opgeblazen moet worden, maar dat niet toelaat omdat alle rek er inmiddels echt uit is. Met een orde van de dag die weer heerst en zinnen die allang in die richting verzet zijn. En dan moet tegen elke rede en ieder gevoel in toch de draad opnieuw worden opgepakt, die op Aswoensdag met een zucht van verlichting werd losgelaten. Omdat de drie dolle en dwaze dagen er op leken te zitten. Leken, kan dit jaar dus met nadruk gezegd worden, aangezien de weergoden anders beschikten en roet in het eten gooiden. Met als gevolg dat de optocht moest worden afgelast en het hoogtepunt van het plaatselijke carnaval in het water viel. Wat in vijfentwintig jaar niet meer was gebeurd, zo’n feest zonder climax. Want dat is zo’n optocht altijd weer wel.
Ook in Schimmert, waar de maandag van oudsher het hoogtepunt vormt van de vastelaovend. Maar dit jaar dus niet. Met storm en regen, code geel en een bezorgde overheid die voor het doorgaan een stokje stak. Teleurstelling alom en voorpret die bij voorpret bleef, dus die naam ook niet meer verdiende en een kater werd, omdat alle inspanningen vooraf als het ware in het water vielen en weg werden geblazen door die windkracht negen. Een typische desillusie dus, die op een of andere manier toch gecompenseerd moest worden. En daarom dat goedmakertje vandaag, die optocht die alsnog wordt gehouden, maar die in feite nergens meer op slaat, want als het ware uit de lucht komt vallen. Wat moeten we ermee, nu het ook nog eens regent en bitter koud is? Binnen en achter het glas blijven en zien wat er van komt. Want treurig blijft het al met al wel als de echte stemming al dagen geleden in rook is vervlogen en er daarom aan die optocht in feite niets meer valt te beleven.
Advertenties

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Limburg en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Toch een optocht in Schimmert

  1. sjoerd zegt:

    Dan kunnen ze de optocht zoals hier beter met half vasten houden…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s