Koken naar mijn smaak

Al een paar jaar weer kook ik mijn eigen potje. Dat gaat mij redelijk af zonder dat ik daarmee in de buurt van de sterren en de culinaire hemel kom dan wel pretenties in die richting heb. Mijn kostje is in elk geval gekocht, nog meer omdat ik ook een, twee keer in de week bij mijn lief mag aanschuiven, waar het echt smullen geblazen is en van wie ik het niveau van maaltijdbereiding in de verste verte niet haal en ook nooit zal halen. Het zou onrealistisch van mij zijn om zo een illusie te koesteren. Bovendien moet ik het niet eens willen en genoegen nemen met mijn eigen beperkingen, waarmee ik mij ook nog kan helpen zonder een spoor van frustratie op te lopen. Dus is het goed zoals het is, maar niettemin met ruimte en wil genoeg om tot een verdere verbetering en opvijzeling van mijn culinaire vaardigheden te komen. Met voorbijgaan aan die dagelijkse plaag van recepten die je vanuit de krantenkolommen toegrijnzen, omdat ze je als beginnend en aarzelend kok eigenlijk altijd de verkeerde kant op sturen of op het foutieve been weten te zetten.
Met een inhoud en opbouw die wel zo complex is voor degene die zich met het koken nog in de kinderschoenen bevindt of zich daarin waant, dat deze met zo’n recept niet anders kan dan er volledig in te verdwalen. Ik heb mij er tenminste diverse malen aan gewaagd zonder dat ik ook maar in de buurt van het beoogde gerecht kwam en dat daarnaast alleen te realiseren was na aanschaf van de gebruikelijke bulk aan ingrediënten, welke natuurlijk nooit in de gewenste en aangegeven maat of hoeveelheid beschikbaar waren. Met als gevolg dat er links en rechts altijd resten van dit en van dat overbleven, welke uiteraard nooit meer gebruikt werden omdat ze in no time over hun houdbaarheidsdatum heen waren. Dat gevoegd bij die mislukking per definitie vormt het leergeld dat ik heb betaald om tot de wetenschap te komen dat ik uit de buurt van dat soort informatie moet blijven. Het ouderwetse kookboek van Wannée zou al volstaan, ware het niet dat ik nog het meest geholpen ben met die volgende gouden tip van mijn lief en met dat door haar  geschreven recept. Want dat helpt mij echt op weg naar het koken naar mijn smaak, met tegelijk het behaaglijke gevoel dat ik aldus ook een beetje uit haar hand mag eten.
Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Koken naar mijn smaak

 1. sjoerd zegt:

  Ik hou van koken en doe dit al weer een jaartje of drie min of meer een dag of vier/vijf in de week. Ik kan uren in de keuken staan als een recept mijn voorkeur heeft. Ik de beginperiode heb ik heel veel gehad aan de recepten van 24Kitchen (http://www.24kitchen.nl/makkelijkemaaltijd). Tegenwoordig doe ik het meestal op gevoel, en iedereen eet hier met plezier.

 2. Dhyan zegt:

  Hello Fesh lijkt me dan wel wat voor jou. Je krijgt alles precies op maat en als je de makkelijke gebruiksaanwijzing netjes opvolgt krijg je voor drie dagen ingredienten voor een heerlijke maaltijden. Ik heb nu de Veggiebox.

  https://www.hellofresh.nl/recipe/week/next/veggie-box/?spef=&utm_source=mailchimp&utm_medium=email&utm_campaign=NL_WKL_CW2016-04&mc_cid=a3e14730a0&mc_eid=c6bb16a0d3

  • robschimmert zegt:

   Dank voor deze informatie. Kan ik zeker wat mee.

   • Dhyan zegt:

    Ik ben razend enthousiast, heerlijk eten makkelijk bereiden, volledig thuisbezorgd (zonder er voor aanvullende ingrediënten nog weer eens op uit te moeten) op acceptabele tijden (voor mij s’avonds tussen 18.00 en 21.00 uur maar ze zijn er op een vast tijdstip en wel om zes uur al). Je kunt een probeerbox nemen om te zien of het je bevalt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s