Zonnebrillen en vragen

Het is weliswaar nog niet echt het seizoen ervoor. Maar misschien is het toch beter nu ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald als het over het gebruik van de zonnebril gaat, dat bij mij een paar vragen oproept zonder dat ik er verder last van heb. Maar het blijft wel een wonderlijk gezicht om zonnebrillen de meeste tijd boven op hoofden van mensen te zien rusten, zodat ze dus weinig tot niet benut worden waarvoor ze eigenlijk bedoeld zijn, de bescherming van de ogen tegen het zonlicht. Waarom, vraag je je af, en vreemd, maar niet om je er echt een buil aan te vallen. In tegenstelling tot de ergernis die bij mij wel ontstaat als ik spreek met mensen die die zonnebril dan gewoon ophouden, waardoor het voor mij onzichtbaar blijft of ze al of niet met hun ogen knipperen, om maar eens een voorbeeld te noemen van het ongemak dat met dat gedrag bij mij wordt veroorzaakt en dat gerust, als het aan mij ligt, de naam van onwellevendheid mag krijgen. Waarbij ik mij in alle terughoudendheid uitdruk.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Kort gezegd. Bookmark de permalink .

Een reactie op Zonnebrillen en vragen

  1. sjoerd zegt:

    Ik heb een zonnebril op sterkte die ik alleen draag als de zon schijnt. Die verwissel ik dus echt niet als ik iemand tegenkom en daar een praatje mee maak

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s