Nog meer taalvernieuwing

Vooral de zaterdagkranten en hun bijlagen blinken uit als locaties waar de taalvernieuwing, als die tenminste zo genoemd mag worden, onverbeterlijk en onverbiddelijk toeslaat. Al die gelegenheidsschrijvers kunnen dan namelijk aan de bak en even laten zien tot hoever hun taalfantasie reikt. Met de afgelopen zaterdag het volgende resultaat:

wensambulance – popmeningenmoeras – kantelmoment – trackingapparaatje – wearable – oscillerend – mainstream – aggregeren

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Kort gezegd. Bookmark de permalink .

5 reacties op Nog meer taalvernieuwing

 1. sjoerd zegt:

  Daar zitten alweer een paar oude tussen…

 2. Mack zegt:

  Lijkt echt helemaal nergens op.

 3. Dhyan zegt:

  Een hoop onzinwoorden inderdaad maar oscillerend vind ik bijvoorbeeld wel een taalkundige geoorloofd bijvoeglijk naamwoord. Aggregeren komt al voor in de Woordenlijst Nederlandse Taal van de Taalunie.

 4. Dhyan zegt:

  Als je zulke woorden nou eenmaal met de paplepel hebt ingekregen, moet je je dan in rare bochten wringen om voor het plebs niet als een snob over te komen. Dan zoeken ze het maar op dat is taalverrijking.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s