Krant of clubblad?

Niks mis met Carnaval, hoor. De drie dagen van sjpas en plezeer en ook nog de elfde van de elfde plus de zittingen en de prinsenproclamaties maken nu eenmaal deel uit van het leven onder de grote rivieren. Maar daar moet het dan ook wel blijven. En op dat punt begint het allemaal rond die drie dolle dagen toch behoorlijk te wringen en lijkt het er steeds meer op dat wat maar van doen heeft met Carnaval de status van aangenomen werk krijgt, waarover dagelijks omstandig op radio, tv en in de kranten bericht moet worden. Voordat het feest is begonnen, en dat is nog bijna twee weken weg, dreigt het bij velen al de neus uit te komen en lijkt de afkeer ervan in de plaats te komen van die altijd zo bekende voorpret, die juist zo aangenaam kietelde en het ernaar uitkijken alleen maar stimuleerde. Dat gevoel begint echter alsmaar verder verwijderd te raken bij ieder die niet volledig behept is met de geest van het Carnaval. Waarvoor eigenlijk alleen maar gewezen kan worden naar de media die in hun zucht naar lezers, luisteraars en kijkers en hun nood om de beschikbare communicatieruimte op te vullen van geen ophouden meer weten en zich aan elk detail of erger nog, te buiten gaan en dit voor de goegemeente en buitenwacht maar wat graag opblazen.
Zodat er weer een kolom of een minuut gevuld is. Want daarom lijkt het te doen. Met de meest bizarre gevolgen zoals vanochtend in Dagblad de Limburger dat het bestond om vier redactionele pagina’s te vullen met nieuws en voorbeschouwingen over de aanstaande finale van het Limburgs Vastelaovends Konkoer dat zaterdag in Venray wordt gehouden. Een evenement dat dus nergens over gaat, maar wel dezelfde aandacht krijgt als elke andere ramp die ons land kan overkomen. Zodat er in feite helemaal niks te lachen overblijft voor al die lezers die op dit moment nog niets met Carnaval hebben. En dat zijn er bepaald niet weinig, om niet te zeggen meer dan de helft van het abonneebestand, dat hier nog niet echt van gediend is en dus liever even de andere kant opkijkt. Of misschien zelfs de vraag stelt of het niet langzamerhand tijd wordt om deze krant, met haar niveau van een clubblad, eens in te ruilen voor een ander nieuwsorgaan.
Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Limburg en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Krant of clubblad?

  1. sjoerd zegt:

    Hoe minder er over wordt geschreven hoe beter het wordt…

  2. Emigrant zegt:

    Wat ik wel aardig vond was het nieuwtje dat een Syrische vluchteling genaamd Ali tot Prins Carnaval is gebombardeerd: http://tinyurl.com/hjjeqz4

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s