Conny Janssen danst…

Niemand is te oud om nog nieuwe vensters op de wereld te openen. Der dagen zat hoeft geen mens te zijn. Met een beetje goede wil om over grenzen heen te stappen,  blijken zich toch nog verrassende horizonten voor te kunnen doen, welke zo maar andere dimensies aan het leven kunnen geven. Waardoor dat niet voort hoeft te hobbelen, maar nog met mate spannender kan worden. Die ervaring heb ik gisterenavond opgedaan in het Maastrichtse Theater aan het Vrijthof, waar het Rotterdamse balletgezelschap “Conny Janssen danst…” een voorstelling verzorgde. Hoewel ik een jaar geleden al even had mogen ruiken aan het ballet als kunst – en theatervorm, maar dan in de meer traditionele zin, kreeg ik deze keer toch het gevoel dat ik echt in het diepe werd gegooid bij deze grondige kennismaking met modern ballet. En om maar meteen alle onzekerheid weg te nemen over hoe het mij daarbij is vergaan: ik ben helemaal om. Gefascineerd en op het puntje van mijn stoel heb ik de hele voorstelling gevolgd en er intens van genoten. Fantastische bewegingskunst, welke ook nog een verhaal tot uitdrukking bracht en bovendien voorzien was van een boodschap.
Hoewel ik de wijsheid daarover pas achteraf verwierf, nieuwsgierig als ik er naar was geworden, maar dus bepaald niet nodig had om zoveel genoegen te beleven aan de beide opgevoerde balletten, waarvan ik de inhoud hier niet vertel omdat het weinig zegt over de inhoud van het geboden kijkspel waar de dertien dansers en danseressen van dit gezelschap voor zorgden. Laat staan dat ik iets meld over het niveau, waar ik als groentje uiteraard geen enkel zicht op heb, maar dat gezien het enthousiasme van de nokvolle zaal met dus genoeg kenners en ingewijden wel hoog moet zijn geweest. Waarbij ik mij tegelijk bedacht dat we niet trots genoeg kunnen zijn op wat ons land in de balletwereld betekent, met nog een aantal dansgezelschappen van zeker dit hoge niveau. Zoals het Nationaal Ballet, het Nederlands Dans Theater, Introdans en het Scapinoballet, naar de komst waarvan in de richting van Limburg ik sinds gisteren reikhalzend uitkijk. Met dank aan Conny Janssen en haar gezelschap die deze weg voor mijn belangstelling en enthousiasme zo vakkundig en bezielend hebben bereid.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Kunst en cultuur en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Conny Janssen danst…

  1. sjoerd zegt:

    Je hebt in ieder geval een leuke avond gehad, en daar gaat het toch om.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s