Bananen in Mumbai

Het volgende bericht toont aan dat de opsporingsmethoden in India toch wat orthodoxer zijn dan in de gedigitaliseerde Westerse wereld in zwang zijn geraakt. Maar ze blijken daarom niet minder effectief:
De politie in Mumbai heeft een juwelendief die een gouden ketting had ingeslikt gedwongen veertig bananen te eten. Artsen adviseerden de politie de man te opereren om het dure sieraad uit zijn lijf te verwijderen, maar agenten kozen voor een goedkopere optie. De man ontkende in eerste instantie de ketting te hebben ontvreemd van een vrouw in Mumbai. Maar röntgenfoto’s toonden dat het juweel zich in het lichaam van de man bevond. Een klysma leidde niet tot het gewenste resultaat. Daarna besloten de agenten voor een andere methode te kiezen. De man werd gedurende de dag veertig bananen gevoerd. “Op die manier kregen we uiteindelijk weer de ketting in ons bezit”, aldus een hoofdinspecteur. “We moesten hem wel wassen en desinfecteren.” Hij deed het verhaal vrijdag tijdens de rechtszaak over de diefstal.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s