Bij de keuze van Arib

De spraakmakende goegemeente van dit moment heeft de hebbelijkheid ontwikkeld om elk idee, iedere uiting die niet in haar potje past, de kwalificatie van ‘politiek correct’ mee te geven. Die toevoeging wil eigenlijk zoveel zeggen dat een mening of inzicht welke als zodanig is aangeduid, gewoon niet klopt of deugt. Met logischerwijs associaties met en verwijzingen naar multiculturalisme, wegkijken en niet benoemen. Pappen en nathouden, de kool en de geit sparen, nuanceren. Kortom, een houding en een gedrag, welke zich dus niet verhouden met de nieuwe flinksheid, die vereist dat alles benoemd wordt en niets onder het tapijt geveegd, aldus die zelf benoemde voorhoede, die dus niets aan haar aandacht zal laten ontsnappen en paars of de linkse elite geen schijn van kans meer zal geven. Waarmee de slingering die de tijdgeest in de afgelopen jaren heeft ondergaan, nagenoeg perfect is weergegeven. Wat allesbehalve wil zeggen dat je als individu maar met die beweging moet meegaan en je gedachten daarnaar zou moeten aanpassen. Ik denk het toch niet dat dat aan de orde is, in die zin dat er maar mee moet worden gewaaid met de wind zoals die op een moment waait. Identiteit en eigen wil zijn en blijven dominerende principes waar geen mode of toevallig heersend idee tegenop kan.
Wat niet wil zeggen dat voortschrijdend inzicht en een daarmee veranderende opinie bij voorbaat uitgesloten zijn. Integendeel, wijsheid en ervaring zullen vaker de richting aangeven. Zodat niets zwart is of helemaal wit, maar dat de grijstinten in het denken en in de samenleving zullen overheersen en ook een voorwaarde zijn voor de totstandkoming van een maatschappelijk evenwicht en stabiliteit. Met altijd de meerderheden en de mainstream die er werkelijk toe doen en het klimaat in de gemeenschap uiteindelijk toch zullen bepalen. Tegen die achtergrond en bezien in dat licht is het zonder meer verheugend dat Khadya Arib tegen de verdrukking in, die vooral ontstond toen haar kandidatuur serieuze vormen aannam, toch tot voorzitter van de Tweede Kamer is gekozen. Verheugend vooral omdat de veroorzakers van het rumoer dat zich richtte op haar Marokkaanse achtergrond, geen kans hebben gekregen en in feite door de volksvertegenwoordiging in de hoek zijn gezet. Zoals haar benoeming in die prestigieuze positie ook een serieus signaal is naar heel Nederland, dat niemand van wat dan ook uitgezonderd wordt en dat afkomst, geboorte, huidskleur en geaardheid totaal geen rol kunnen spelen. Het is maar dat iedereen dat heel goed weet, en met name de schreeuwers die uiteraard aan de zijlijn staan. Dat is de winst van gisteren, waar we met zijn allen heel blij mee mogen zijn.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Bij de keuze van Arib

  1. sjoerd zegt:

    Ik vind het een goede keuze, vooral op dit moment.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s