Nog eens over ‘Keulen’

Zo’n vierentwintig uur verder zijn er toch al wat meer rookgordijnen opgetrokken, waardoor het voor mij gemakkelijker wordt om wat uitgesprokener meningen te vertolken over wat er in de Nieuwjaarsnacht in Keulen is voorgevallen. Met voorbijgaan aan het toch wat lang onder de pet houden van alle feiten en berichten door de bevoegde autoriteiten, gemeentebestuur en politie, is er nog genoeg over hun rol en eigenlijk nog meer over hun tekortschieten te zeggen. Want wat het meest ergerlijke is aan hun hele optreden, is dus niet dat verbloemen van de werkelijkheid en de waarheid, maar hun absolute onvermogen om in hun stad en met name op de meest vitale punten ervan een veilige omgeving en sfeer te creëren waarin ieder onbekommerd en vrij feest kon vieren in afwachting van de jaarwisseling en na afloop daarvan. Dat is de primaire taak van de overheid. Dat wordt van haar verwacht en daartoe is ze aangesteld en heeft ze het zogenaamde geweldsmonopolie om die opdracht eventueel kracht bij te kunnen zetten, om die rust en veiligheid af te kunnen dwingen. Waarvan dus niets, om niet zeggen nul komma nul, blijkt te zijn terecht gekomen. Integendeel, grote groepen jonge mannen, al of niet dronken, leken de macht op straat over te hebben genomen toen ze hun gang konden gaan tegen grote aantallen vrouwen.
Daar is het volkomen fout gegaan en heeft de politie haar taak van ordehandhaving geheel laten liggen, waar de goedwillende en ook goedgelovige burger daar ook op dat moment op had mogen vertrouwen. Wat niet minder dan uiterst kwalijk te noemen is en waaruit alleen maar de meest verstrekkende consequenties door die falende autoriteiten getrokken zouden moeten worden. Zoals het evenzeer in de rede ligt dat iedere asielzoeker of vluchteling die zich op die plaats zo vergat en zich aan vrouwen vergreep, zonder pardon, maar wel na een rechterlijke uitspraak, de grens over wordt gezet dan wel teruggestuurd wordt naar het land dat hij eens ontvluchtte. Omdat voor dat door hen getoonde gedrag geen plaats is in West-Europa, waar we dus echt anders met elkaar omgaan, zoals Rutte ook zei en met wiens onomwonden woorden naar aanleiding van deze kwestie ik het nu eens voor de volle honderd procent eens ben. En voor de rest blijft de inhoud van mijn logje van gisteren overeind, in die zin dat vrouwen zich toch hadden moeten bedenken over de dreiging die op die plek bij het Hauptbahnhof normaliter al hangt, dus op zo’n Oudejaarsavond zeker. Wat niet wegneemt dat het schandelijk is wat hen  onverhoeds overkwam, terwijl ze niets vermoedend dachten hun feest daar te kunnen vieren.
Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in De wereld. Bookmark de permalink .

3 reacties op Nog eens over ‘Keulen’

  1. sjoerd zegt:

    Toch vrees ik dat het hier ook kan gebeuren…

  2. L zegt:

    Ik wacht nog steeds af wat er nu precies gebeurd is en wie het nou precies gedaan hebben.

  3. Dhyan zegt:

    Veilig? Dat woord vergeet maar snel weer, we zijn steeds meer op onszelf aangewezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s