Naar aanleiding van ‘Jagten’

Het is nu al zo’n jaar aan de gang dat ik bestookt word met boodschappen, aanprijzingen en meningen over allerhande vormen van video-on-demand die in toenemende mate schijnt te komen overwaaien vanuit de Verenigde Staten. Met een aanbod dat als ik alle verhalen moet geloven, beslist niet mag missen. Series die over the top heten te zijn en hun weerga of gelijke niet zouden kennen. Netflix en HBO zouden dan de nieuwe standaards voor film – en tv – kijken moeten zijn. En het zijn niet alleen de commercials die dat beeld oproepen. Nee, de cultuurbijlagen van de kwaliteitskranten en mijn familie – en vriendenkring doen er even hard aan mee om mij over de streep in die richting te trekken, zonder dat bij mij al het gevoel ontstaat van de boot of iets geweldigs te missen. Wat trouwens ook niet zo snel gebeurt omdat ik geen verstokt televisiekijker ben, mijn toestel slechts aan gaat voor het Achtuur-journaal en ik het verder doe met het aanbod dat mijn dertig tot veertig televisiezenders mij te bieden hebben. En dat is voor mij ruimschoots toereikend, ook omdat ik nog genoeg andere interesses heb.
Logisch dat ik daarom scherp selecteer en dan meestal echt genoeg aan mijn trekken kom. Waardoor ik niet zou weten wat Netflix en HBO, om maar een paar voorbeelden te noemen, nog voor mij te betekenen hebben als ik het met de huidige stand van de tv-programmering geheel naar tevredenheid kan doen. Met als sprekend voorbeeld van dat uitstekende aanbod dat op mijn zenders te vinden is, de schitterende Deense film “Jagten”, welke gisterenavond op Canvas werd uitgezonden, terwijl ze circa drie jaar geleden in de roulatie in de bioscopen werd gebracht. Zodat er, althans gemeten naar mijn maatstaven, absoluut niet van verouderd gesproken kan worden noch dat ik mijlenver achter alles aanhol, zonder dat ik overigens de behoefte heb om met mijn neus dicht op wat er nu zoal toe doet, te zitten. Zoals gezegd is het wat mij betreft helemaal goed zo, met mijn tv en wat daarop zo nu en dan langs komt. Ik doe het ermee en ben maar wat tevreden. Of vergis ik mij toch deerlijk en haal ik het ultieme geluk toch bij Netflix en van mijn tablet, smartphone of pc?

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s