De maat van Ard

Hoewel het verdacht sterk in de buurt komt van de woordspeling, is het zo niet bedoeld als gekonstateerd wordt dat het voor de huidige minister van Justitie en Veiligheid, Ard van der Steur, braaf lastig blijkt om de juiste maat te houden bij de uitoefening van zijn functie en de daarbij behorende verantwoordelijkheden. Hoe dan ook, kan langzamerhand gesteld worden als nog eens de reeks van zijn uitglijders in nog geen tien maanden tijd van ministerschap de revue passeert. Moeten we het nog hebben over de orkestratie rond de foto’s van Volkert van der Graaf na diens vrijlating, zoals die bedacht was door zijn departement, wat vervolgens met een wel en een niet en een weer wel naar de buitenwacht, met in begrip van de volksvertegenwoordiging, werd gecommuniceerd? Onduidelijk gewoon, zonder nog te denken aan misleiding. Maar de toon leek wel gezet en werd nog eens luidruchtiger en op eenzelfde wijze herhaald met, rond en tijdens de Teeven-deal met drugscrimineel Cees H.. Met van der Steur nu ook nog eens in een uitgesprokener rol bij de verstrekking van alle desinformatie, voor en na zijn aantreden als minister welke daar ‘toevalligerwijs’ mee samenviel. En nog blijkt de koek niet op als het de scheve schaatsen van deze minister betreft, met steeds nadrukkelijker de tekenen van zijn incompetentie. Of is het de arrogantie van de macht die hem in de weg zit en waarvoor bij hem wel eens de goede voedingsbodem aanwezig kon zijn, gepokt en gemazeld als hij daarmee is tijdens zijn Leidse studententijd, in die omgeving waar je alleen vertoeft om “ons te leren kennen” en in die kring te geraken?
Waar Ard dus die gretige leerling bleek die met zijn daardoor verkregen kop in de wolken wel de brokkenpiloot moest worden in het politieke verkeer, dat zich toch in de gewone mensenwereld en op aarde afwikkelt. Want zover is het dus wel in zo korte tijd met hem gekomen nu driemaal inderdaad scheepsrecht voor hem is en hij zich voor de derde keer aan dezelfde steen van desinformatie c.q. misleiding heeft gestoten door zonder een spoor van dossierkennis patholoog – anatoom George Maat publiekelijk aan de hoogste boom op te knopen, omdat hij dacht dat de publieke opinie daar om vroeg. Wat dus voorbarig bleek en impertinent was, maar nog veel erger werd doordat hij niet in staat was tot een terugtocht en excuses, maar de rondtrekkende beweging richting parlement maakte door opnieuw in een over deze kwestie uitgebracht rapport te gaan schrappen en met name hem onwelgevallige passages weg te laten. Zodat de conclusie nu maar al te gerechtvaardigd is aan zijn adres dat het allemaal leuk door hem geprobeerd is als minister, maar dat hij in de verste verte niet deugt voor zo’n publieke en verantwoordelijke functie. Met daaraanvolgend de uitnodiging aan hem om zijn oranje stropdas, symbool als die was voor zijn trouw aan volk en vaderland, voorgoed aan de wilgen te hangen, nu hij, Ard van der Steur, gewogen is en veel en veel te licht blijkt bevonden.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op De maat van Ard

  1. L zegt:

    Maar denk maar niet dat de VVD de blamage aan wil gaan om een derde bewindspersoon op rij op Justititie te moeten laten vertrekken, en de PvdA zal er uit electorale doodsangst ook wel weer een mouw aan weten te passen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s