999

Verloren momenten blijken ook zo maar winst op te kunnen leveren, heb ik een aantal weken geleden gemerkt. Omdat ik even niks om handen dacht te hebben, bezorgde de afstandsbediening van mijn tv mij de welkome afleiding, welke bestond in het scannen van de daarop beschikbare kanalen. Typisch zo’n bezigheid waarmee verveling verdreven kan worden en waardoor je opeens in aanraking komt met nooit vermoede zenders en ook kanalen die je die ene keer ziet, maar daarna meteen zult vergeten. Behalve dan dat allerlaatste beschikbare kanaal met haar magische cijfers 999, dat tot mijn verrassing het zogenaamde Eventkanaal bleek te zijn en dat door de publieke omroep gebruikt wordt om gebeurtenissen van begin tot eind en 24 uur lang te verslaan. Een kwestie van een paar camera’s ophangen en inrichten en de beelden doen de rest zonder dat het verder een euro kost. Daardoor kon ik bijvoorbeeld op elk door mij gewenst moment een blik slaan op het verloop van Serious Request in Heerlen. Wat ik toch als een hoogwaardige kijkersservice heb ervaren en dus zeer heb gewaardeerd.

En dat het niet om een incident ging, blijkt nu wel weer nu continu beelden worden vertoond uit het Top 2000 – café op het Hilversumse Media Park, waar publiek is toegestroomd om het draaien van plaatjes uit die lijst gedurende de laatste dagen van het jaar van nabij en met eigen ogen te kunnen volgen. Niet dat ik dat als kijker allemaal hoef te zien en ook nauwelijks de aanvechting heb om van het afspelen van die lijst of delen oog – en oorgetuige te zijn. Als eenmalige gebeurtenis, wat het destijds nog leek, vond ik het eind 1999 nog best spannend. Maar nu we inmiddels zijn aanbeland bij editie zestien of zeventien is de lol daarvan inmiddels wel af en is het toentertijd zo verrassende recept voor mij zo uitgekauwd, dat ik het allemaal niet meer hoef te horen of te zien. Maar omdat ik niet de maat van de dingen wil zijn, leek het mij alleszins relevant om alle enthousiastelingen en liefhebbers van de Top 2000 te attenderen op dat tv-kanaal 999 waarop dit media-event van begin tot eind, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat te zien en vooral te beleven is. Wat ik bij dezen dus graag heb gedaan.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Tips en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s