Zonderling nieuws

Met een dag vertraging vanwege Kerstmis toch nog een compilatie van berichten die ondanks hun zonderlinge karakter de menselijke maat niet ontstijgen, eenvoudigweg omdat de uitgehaalde fratsen of acties telkens mensenwerk blijken te zijn. Waardoor de grim – of glimlach wel op hun plaats kunnen zijn, maar tegelijk ook met terughoudendheid betracht moeten worden. Want wie zijn wij dat wij niet in eenzelfde val trappen of ons ook tot zulke escapades laten verleiden?

Het huwelijk van een Duits echtpaar is stroef begonnen. De bruid was zo dronken, dat ze de huwelijksnacht in de cel moest doorbrengen, meldt de Beierse politie donderdag. De man en de vrouw kregen woensdag vlak na het jawoord al zo’n hevige ruzie, dat de politie werd gewaarschuwd. De agenten susten de boel en vertrokken, na een vermaning en een felicitatie. Maar korte tijd later ging het weer mis. De vrouw zette haar kersverse echtgenoot het huis uit. Agenten konden niet op haar inpraten. Daarom werd de ”emotioneel wankele en duidelijk dronken echtgenote” meegenomen naar een politiebureau. Daar kon ze haar roes uitslapen.

Door een fout van een computersysteem zijn in het noordwesten van de Verenigde Staten sinds 2002 circa 3.200 gevangenen ten onrechte vervroegd vrijgelaten. Dit zei de gouverneur van de staat Washington, Jay Inslee, dinsdag. Een computer maakte fouten door zonder reden straffen in te korten wegens goed gedrag. Een familie van een slachtoffer van een veroordeelde crimineel klaagde dat die veel te vroeg op vrije voeten kwam.De computerfout kwam al eerder aan het licht. De gouverneur moest toen erkennen dat er niets aan het probleem kon worden gedaan. Dat gebeurt nu wel, verzekerde de gouverneur volgens plaatselijke media in Seattle. De eerste vijf gevangenen die door de computer zijn vrijgelaten, zitten inmiddels weer achter de tralies.

Een ober die een tas met 32.000 dollar (bijna 30.000 euro) aan contant geld vond in een restaurant in het Amerikaanse Fresno, heeft ervoor gezorgd dat het geld terug is bij de eigenaar die het was vergeten. “Ik kon mijn ogen niet geloven. Ik had nog nooit zoveel geld gezien”, vertelde de 33-jarige Brian Geery die de bankbiljetten ontdekte. De ober ontdekte het geld nadat de klanten waren vertrokken. Voor de man ging het om een groter bedrag dan hij zelf jaarlijks netto mag bijschrijven op zijn bankrekening. Toch besloot hij het geld aan zijn baas te geven en weer aan het werk te gaan. “Ik geloof in karma”, vertelde Geery vrijdag (lokale tijd). De ober had het geld volgens zijn werkgever ook in eigen zak kunnen steken, omdat geen camera’s hangen op de plek waar het was achtergelaten. Toen het gezin de politie belde om melding te maken van de vergeten tas, bleek dat het geld al op ze lag te wachten. Nadat de politie had vastgesteld dat het geld op legale wijze was verkregen, konden de eigenaren hun tas weer ophalen. Ze boden de ober een beloning aan, maar die weigerde hij.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s