Mijn Kerstwens

We hoeven van mij echt niet terug naar af omdat vroeger alles beter was. Vergeet het. Onze tijd brengt ook genoeg verworvenheden om haar ook de moeite waard te vinden. Maar kanttekeningen mogen worden geplaatst als de vooruitgang te driest blijkt te zijn en alles maar kritiekloos overboord wordt gezet omdat het zijn tijd zou hebben gehad. Omdat daarover het afgelopen jaar door mij al genoeg is gezegd, laat ik dat nu dus achterwege en beperk me tot het goede nieuws dat mij zo vlak voor Kerst en tegen het eind van het jaar toch een beetje blij maakt en mij optimistischer stemt. Want wat is gebleken? Het boek wordt nog altijd ruimschoots verkocht. De e-reader wint weliswaar terrein, maar het aloude papieren boek blijft het onverkort goed doen en zal, naar het zich nu laat aanzien, vast niet snel verdwijnen. En wat zeker zo tevreden stemt is dat het bezoek aan musea hand over hand toeneemt. De groei in de belangstelling ervoor is opmerkelijk, zodat de conclusie gerechtvaardigd is dat de drempels daar zijn verdwenen en dat een middagje museum langzamerhand net zo gemeengoed is geworden als de gang naar de bioscoop. Noem dat maar geen goed nieuws. Dus reden genoeg om even vergenoegd achterover te leunen gedurende de laatste dagen van dit jaar en vooral tijdens de Kerst, waarvan ik hoop dat ze ieder zullen brengen wat ervan verwacht en gehoop wordt: dus fijne Kerstdagen!

kerstwens

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink .

4 reacties op Mijn Kerstwens

 1. sjoerd zegt:

  Ik wens jou ook een paar plezierige dagen toe Rob.

 2. Ximaar zegt:

  Ik lees al jaren geen boeken en anders zou ik ze lenen bij de bieb aangezien dat beter is voor het milieu. Lezen op een scherm gaat me veel beter af en daar kan je nog altij ctrl+f gebruiken. Ik weet niet of ik dit jaar in een museum ben geweest. Daar was het weer waarschijnlijk niet slecht genoeg voor. Kortom aan mij ligt het niet, ik ben op deze gebieden uiterst stabiel. ”

  Wel doe ik de beste wensen retourt:

  • Ximaar zegt:

   Dat is wel een beetje veel van het goede. Wist niet dat de automatische omzetting van een link naar een plaatje in de reacties hebt aangevinkt bij weergave->reacties etc.

 3. Dhyan zegt:

  Fijne kerstdagen Rob en ook aan de lezers hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s