De blijmoedigheid van SR 15

Omdat 3FM zeker niet de radiozender is waarvan het geluid mijn woonkamer gedurende 7 dagen per week en 24 uur per dag vult, was het eindejaarsfenomeen dat het Glazen Huis en Serious Request is, eigenlijk alle jaren dat het bestaat, aan mijn aandacht ontsnapt. Of liever gezegd, het wekte mijn interesse niet. Het was ver van mijn bed. Ook letterlijk, omdat het zich veelal in de Randstad of in elk geval op forse afstand van hier afspeelde. Zo werkt dat nu eenmaal. Ook bij mij, merk ik dit jaar, nu die hele karavaan van dit 3FM – gebeuren neergestreken is in Heerlen, op het Pancratiusplein. Hoewel al weken en maanden via regionale kranten, tv en radio opgekookt door de berichtgeving over allerlei locale acties in het kader van Serious Request, ging er nog geen echt vlammetje bij mij branden, werd ik er voor mijn gevoel nog niet koud of warm van. Een andere orde van de dag bleek nog steeds belangrijker, zodat ik het allemaal nog moest zien gebeuren. Tot het moment dat er wat berichten, met name via kennissen en de sociale media, over de belangstelling in Heerlen naar mij doorsijpelden en ik toch wat nieuwsgieriger werd, dus besloot om ook een blik aan dat kennelijke spektakel te wagen.

Weliswaar via mijn tv die op kanaal 999 zo maar 24 uur aaneengesloten beelden bracht vanuit en rondom dat Glazen Huis in Heerlen. En tot mijn verrassing was ik vanaf de eerste minuut dat ik ernaar keek, gebiologeerd door het schouwspel dat zich daar voortdurend ontrolde. Het amuseerde mij meteen en ik werd zo waar ook nog blij om de lol van de massaal toegestroomde toeschouwers te zien en nog meer van het enthousiasme van de drie deejays die zichzelf, opgesloten als ze waren, ruim vijf dagen onder andere met plaatjes draaien aan de gang moesten zien te houden. Tot zichtbaar vermaak dus van al het publiek dat door zijn aanwezigheid het steentje bijdroeg aan dit spektakel dat alleen maar een positieve uitstraling kende, opgewekt maakte en daardoor het zo sombere beeld van het afgelopen jaar die blijmoedige toets gaf, waar ik in ieder geval naar snakte. Terwijl ik tegelijk van harte begon te hopen dat het ook een voorschot is op het goeds dat 2016 voor ons mogelijk in petto heeft. Want mensen die zo goed gemutst zijn kunnen van de wereld toch geen rotzooitje maken?

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Limburg en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op De blijmoedigheid van SR 15

 1. Mack zegt:

  Ik vind het een serieuze ellende, dat hele serious request. Maar fijn dat anderen er wel plezier aan beleven.

 2. sjoerd zegt:

  Voor mij hoeft het ook niet, ik rij er iedere dag aan voorbij en denk kijk daar die gekken…

 3. hanneke zegt:

  Ik heb nog nooit iets van dat request beluisterd of gezien. Dat zal wel zo blijven.

 4. robschimmert zegt:

  Als mensen zich als gekken gedragen ten behoeve van een goed doel, is daar helemaal niks mis mee en mogen ze van mij absoluut.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s