Urgentie volgens de VVD

Er zijn nog altijd VVD’ers die het nog niet gesnapt hebben of het gewoon niet tot zich willen laten doordringen, het pak rammel dat hun hoogste baas Rutte samen met zijn twee secondanten van Justitie en Veiligheid vorige week in de Tweede Kamer kreeg na alle gedoe rond de zogenoemde Teeven-deal. Met als reden voor die oorwassing de liberale politieke praktijk van desinformatie, handjeklap en toedekken door bewindslieden en Kamerleden van die partij onder en met elkaar. Want ons kende ons, was het opgeroepen beeld. Waarna toch enige deemoedigheid en schuldbesef uit die VVD-hoek verwacht mocht worden, plus de vanzelfsprekende gedeisdheid. Maar er blijken toch bestuurders in die partij te zijn die ofwel ontzettend dom zijn en op de oude voet hun gang blijven gaan omdat die sfeer van ‘ouwe jongens krentenbrood’ toch wel behaaglijk was, dan wel is die les niet aan hen besteed omdat zij in een andere werkelijkheid menen te leven. Dus gaat dit slag vrolijk verder met de oude praktijk van het liberalisme van de vrije jongens die hun zaakjes onderling best kunnen regelen en ook voor elkaar krijgen als ze elkaar de bal toespelen en diensten voor wederdiensten inruilen. Vrijheid blijheid voor de individu die immers het beste weet wat goed voor hemzelf is, zoals de VVD’ers maar blijven bewijzen.

Met nu als de laatste stunt en meteen als klap op de vuurpijl de benoeming van VVD-coryfee Loek Hermans als waarnemend burgemeester van Zutphen voor de duur van negen maanden, blijkens een mededeling van de commissaris van de koning in Gelderland, VVD’er Clemens Cornielje. Opmerkelijk, maar tegelijk het bewijs dat de jongens van de VVD goed voor elkaar zorgen. Want het was diezelfde Loek Hermans die een maand geleden zijn functie als VVD – fractievoorzitter in de Eerste Kamer neerlegde omdat hij in opspraak was gekomen vanwege wanbeleid bij thuiszorgorganisatie Meavita, waar hij president – commissaris was, een van de vele baantjes die hij naast zijn fractievoorzitterschap had en dat uiteraard goed schoof, zonder dat de vraag gesteld werd of hij het verdiende en wel competent genoeg was. En met deze aanstelling, dit nieuwe baantje, lijkt die vraag opnieuw niet aan de orde, maar telt hoogstens het feit dat Loek even aan de kant staat en dus snel onder de pannen moet. Wat een veel hogere urgentie heeft dan de behoefte in Zutphen aan een capabel en integer bestuurder. Dat is de VVD – uitvoering en – interpretatie van ‘Vrijheid, blijheid’. Omdat het wel leuk voor hen moet blijven.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Urgentie volgens de VVD

  1. hanneke zegt:

    Daar heeft hij toch helemaal geen tijd voor!

  2. Dhyan zegt:

    Ze leiden de aandacht af om ondertussen stiekem de belasting op energie (gas) te verhogen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s