Uit de kantlijn

Dat Amerika inderdaad het land is waar het onmogelijke mogelijk wordt en waar de mogelijkheden onbegrensd zijn, maken de volgende drie berichtjes uit de kantlijnen van het nieuws van de afgelopen week maar al te duidelijk:

Het Amerikaanse oliebedrijf Hilcorp, eigendom van miljardair Jeffery Hildebrand, geeft iedere werknemer een bonus van 100.000 dollar (90.925 euro), ondanks de sterk gedaalde olieprijzen. Er werken bijna 1.400 mensen voor het Texaanse oliebedrijf. Het genereuze gebaar kost Hildebrand bijna 140 miljoen dollar. Het is niet voor het eerst dat de werknemers van Hilcorp flink in de watten worden gelegd. Vijf jaar geleden mochten zij kiezen uit een auto ter waarde van 50.000 dollar of een uitbetaling van 35.000 dollar nadat het doel van het bedrijf om de productie te verdubbelen was bereikt. Dit jaar werd de productie opnieuw verdubbeld. Hildebrand heeft een geschat vermogen van 5,9 miljard dollar. Hij zou het personeel met de enorme bonussen willen motiveren. Hilcorp staat bekend als een van de beste Amerikaanse bedrijven om bij te werken.

Medewerkers van een Amerikaans mortuarium zijn al rijdend op een weg in Texas het lichaam van een overleden vrouw verloren. De stoffelijke resten van de vrouw vielen uit de bestelbus toen door onbekende oorzaak de achterruit het begaf. De medewerkers hadden niets in de gaten en reden door. De politie vond de lijkzak met het in ijs verpakte lichaam later bij een routinecontrole langs de weg. De 79-jarige Nell Joseph had lichaam aan de wetenschap gedoneerd. De medewerkers van het mortuarium waren met haar op weg naar een wetenschappelijk centrum in Colorado toen ze haar verloren. Volgens het centrum lagen meer lichamen in de bus en zijn die wel aangekomen.

Een dakloze man uit Aspen (Verenigde Staten) heeft 500.000 dollar gewonnen bij de krasloterij. De 60-jarige Michael Engfors was al zes jaar dakloos. Hij had jarenlang te maken met alcoholisme, verloor zijn bedrijf en zijn vrouw. “Michael heeft de bodem gezien”, aldus Jeremy Kowalis van het daklozenthuis. “Michael gaf echter niet op. Hij wist dat hij moest doorzetten en dat zijn koers uiteindelijk zou veranderen.” Engfors kocht vrijdag een lot van tien dollar. Uiteindelijk bleek het een geldprijs van een half miljoen dollar te bevatten. Nadat Engfors zijn prijs incasseerde ging hij naar de katholieke kerk waar hij een weekend op de vloer sliep. Hij wil het geld gebruiken om ski’s te kopen en een vliegticket zodat hij tijd kan doorbrengen met zijn dochter die hij al twintig jaar niet meer heeft gezien. “Het is zo’n mooi verhaal en het heeft veel mensen geïnspireerd. Van alle mensen die dit konden winnen verdient Engfors het het meest”, aldus Kowalis.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Uit de kantlijn

  1. sjoerd zegt:

    Dat is pas een baas… meneer Hildebrand. Daar zou ik ook wel voor willen werken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s