Buiten de pot

In de reeks van buitensporige nieuwtjes, die vorige week zaterdag bij uitzondering onderbroken werd, laat het drieluik van vandaag nu eens nadrukkelijk zien hoe vreemd mensen buiten de pot kunnen piesen zonder dat het daarbij om werkelijk raar gedrag of uitzonderlijke omstandigheden gaat:

Een 60-jarige man uit Uithoorn heeft zijn dure horloge voor de ogen van politieagenten kapotgemaakt, nadat hij vernam dat het uurwerk in beslag zou worden genomen. De man werd woensdag aangehouden omdat er een beslaglegging op hem rust vanwege achterstallige betalingen. Hij was verplicht om zijn auto en zijn horloge af te staan en werd meegenomen naar het bureau. Hij was het daar niet mee eens. “Als jullie mijn horloge in beslag nemen, stamp ik het hier kapot”, reageerde de man. Volgens de politie haalde hij zijn horloge van zijn pols, legde het op de grond en ging erop stampen. Het ‘kwalitatief goede’ horloge ging kapot en het glas sneuvelde. Desondanks werd het uurwerk in beslag genomen. Omdat de waarde van het horloge is afgenomen, zal het voor de man langer duren voordat zijn schuld is afbetaald.

Een man uit de Canadese provincie Alberta heeft een boete gekregen van 287 dollar (zo’n 200 euro), omdat hij aan het sms’en was in de rij voor het afhaalloket (drive-through) van de Canadese koffie- en donutketen Tim Hortons. “Het is de eerste keer in mijn leven dat ik hoor dat zoiets in een drive-through gebeurt”, zegt Chris Rechner van de Alberta Motor Association (AMA). De man kreeg de boete voor onoplettendheid tijdens het rijden afgelopen week bij een Tim Hortons-filiaal in de stad Beaumont, terwijl hij in de rij auto’s op zijn koffie aan het wachten was. Volgens de provinciale verkeersregels is het voor de bestuurder van een auto strikt verboden om een mobiele telefoon te gebruiken. Deze regel geldt ook wanneer er moet worden gewacht, bijvoorbeeld voor een stoplicht of bij een spoorwegovergang, opdat de bestuurder te allen tijde alert blijft. De auto in de drive-through “was in beweging”, verklaart een woordvoerder van de politie in Beaumont de boete. Volgens hem was de bestuurder ook onbeschoft toen hij werd benaderd door de dienstdoende agent. “Hij was extreem respectloos en toonde een negatieve houding.” Volgens de politiewoordvoerder zijn er geen specifieke verkeersregels voor het rijden in een drive-through en valt dit incident derhalve onder de regels die gelden voor het algehele verkeer in Alberta. De man zou tegen lokale media hebben gezegd dat hij gaat proberen om de boete aan te vechten.

Een 39-jarige Belg dacht in de nacht van zondag op maandag onder een boete uit te komen door een valse naam op te geven. Brabantse agenten zagen echter dat hij dat niet voor het eerst deed. Toen de politie in Bergen op Zoom om het identiteitsbewijs van de Belg vroeg, gaf de man een valse naam op. Bij een controle in het systeem bleek dat achter die naam nog heel wat boetes open stonden. De Belg schrok daarvan en gaf snel zijn echte naam door. Heel veel voordeel leverde hem dat niet op, want ook achter zijn naam stond nog een bedrag open. Daar kwam nog een boete bij voor het opgeven van een valse naam. In totaal mocht de Belg 859 euro afrekenen.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Buiten de pot

  1. sjoerd zegt:

    Over domme mensen gesproken…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s