Limburgse provinciale politiek

De provinciale politiek excelleert bepaald niet door transparantie. Voor de buitenstaander is het een hele klus om de vinger te krijgen achter de processen zoals die zich voltrekken achter de muren van het Gouvernement in Maastricht. Het zal elders wel niet anders zijn. Waarbij het er niet toe doet wat oorzaak is of gevolg, of het aan het gebrek aan betrokkenheid bij de burger ligt dan wel aan de complexiteit van het besturen en de besluitvorming op provinciaal niveau. Hoewel betrekkelijk dichtbij, is het allemaal ver van ieders bed, waarop alleen nog zicht te krijgen is door een sporadisch krantenbericht. Hoewel dat ook lang niet altijd helpt, bleek ook weer vanochtend. Want juist als je onbekend en daardoor onbemind bent, is de suggestie van manipulatie, van het spelen van spelletjes, die ook nog eens gestoken lijken te zijn, ook weer heel snel gewekt. Met als gevolg dat gebrekkig vertrouwen alleen maar sterker wordt en er toe neigt om in zijn geheel te gaan ontbreken. Maar dat krijg je er wel van als je als provinciaal bestuur de indruk wekt je aan malle opzetjes over te geven. Want daar is natuurlijk wel sprake van als een onderzoek dat in opdracht van onder andere Gedeputeerde Staten van Limburg werd verricht, de gehoopte uitkomst oplevert.

Oftewel de conclusie bevat dat de eerste editie van de Ironman, die onder het nodige protest en met veel weerstand vanuit de bevolking begin augustus in Maastricht en omgeving werd gehouden, uiteindelijk een batig saldo van 2,8 miljoen blijkt te hebben opgeleverd. Waarmee bedoeld zijn de uitgaven van deelnemers, begeleiders, toeschouwers, vrijwilligers en journalisten, welke zo’n 25.000 in getal zouden zijn geweest. Wat uiteraard prompt de vraag oproept hoe de onderzoekers aan die cijfers gekomen zijn. Want het zal toch niet zo zijn dat zij iedere kassarol en – bon onder ogen hebben gekregen? Zoals ook die 25.000 eenzelfde slag in de lucht, een grove schatting moet zijn, waarmee de Limburgse gedeputeerden in elk geval op hun wenken bediend zijn. Omdat zij dankzij dat nattevingerwerk (want meer is het toch niet?) gegevens in handen hebben gekregen door middel waarvan zij verder kunnen en die Ironman de bewoners van Zuid – Limburg opnieuw door de strot kunnen duwen. Omdat dat evenement schuift en daarom de retorische vraag c.q de suggestie oproept dat de Limburger toch geen dief van de eigen portemonnee zal willen zijn. Wat in een notendop samengevat de crux en het niveau van de provinciale politiek in Limburg is.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Limburg en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Limburgse provinciale politiek

  1. sjoerd zegt:

    Dan nog blijft staan dat je beter winst kunt maken dan subsidie verspillen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s