Verslag van een voetreis (9)

Op 2 november stond hier het achtste verslag van de voetreis welke twee Limburgse pelgrims, Han van Geest en Willem Thijssen, sedert 16 augustus aan het ondernemen waren richting Santiago de Compostella. Op die tweede november waren zij op hun laatste echt grote pleisterplaats gearriveerd, Leon. Met enig malheur, dat het eerste en tevens laatse bleek te zijn. Gewoon knoeperds van blaren. Na een kort oponthoud aldaar in verband daarmee zijn zij aan de laatste grote etappe begonnen die hen sindsdien door de schitterende ruigheid en landelijkheid van Galicië voerde. Met telkens dagmarsen van meer dan dertig kilometer. Alsof ze beiden dagelijks een emmer met duizenden stappen leeggooiden. Ze hadden de vaart er goed in, omdat ze, zoals een van hen dat plastisch uitdrukte, toch min of meer de stal roken.

hanwilsdc

En die hebben ze vanmiddag bij de grote basiliek van Santiago de Compostella dan ook bereikt. Na dus in nog geen drie maanden tijd vanaf het klooster in Wittem ruim 2300 kilometer te hebben gelopen. Een fantastische prestatie, die ieders respect verdient. Te meer omdat beiden ook nog eens de discipline opbrachten om iedere dag hun belevenissen en wederwaardigheden uitvoerig on line te zetten en zo het thuisfront en de groeiende achterban op de hoogte te houden. Kortom, twee mannen die het verdienen om hier ingelijst te worden. Met daarbij de aantekening dat beiden de grens van zestig jaar al hoog en breed zijn gepasseerd, met hun 63 en 67 jaar. Waarmee alleen maar gezegd wil zijn dat er nog hoop is voor velen jonger dan hen om in hun roemvolle voetsporen te treden.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Limburg en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s