Mijn keus uit 70/80-muziek (6)

Ook dit nummer, “Walking in Memphis“, mag prominent op mijn lijst van favoriete muziekjes prijken. De plaats en de omstandigheid dat ik het voor de eerste keer hoorde, staat mij nog helder voor de geest. Zoveel indruk maakte het op mij. Ik was op weg naar mijn werk in Roermond en reed op de Stationsstraat in Beek, toen het in dat vroege ochtenduur bij mij totaal binnenkwam. Terwijl het nota bene de gecoverde versie in de uitvoering van Cher was, welke al stond als een huis. Enig speurwerk voerde mij uiteindelijk naar het origineel van de componist Marc Cohn, dat dan ook mijn duidelijke voorkeur heeft en dat ik daarom hier graag laat zien en horen.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Muziek en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Mijn keus uit 70/80-muziek (6)

  1. Mack zegt:

    Ja, mooi. Deze rubriek bevalt mij persoonlijk stukken beter dan de 60-er jaren.

    • robschimmert zegt:

      Het laat wel tegelijk zien dat alle enthousiasme over die muziek in de zestiger jaren zwaar overtrokken is. Natuurlijk werd een verandering in de muzieksmaak teweeg gebracht, maar een echte omwenteling was het – wat mij betreft achteraf gezien – zeker niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s