Verslag van een voetreis (8)

Op 20 oktober stond hier het zevende deel van het verslag van de voetreis van de twee Zuidlimburgse pelgrims, Han van Geest en Willem Thijssen, van Wittem naar Santiago de Compostella. Ze waren toen inmiddels gevorderd tot Pamplona. Welnu, sindsdien zijn er met inbegrip van vandaag veertien dagen verstreken, waarin zij in totaal 406 kilometer hebben afgelegd. Op het moment dat dit geschreven wordt, arriveren zij in de grote Spaanse stad Leon, wat tegelijk de laatste druk bevolkte pleisterplaats voor Santiago de Compostella zal zijn. Op de weg van Pamplona naar Leon passeerden zij ook grote steden als Logroño en Burgos, welke als welkome onderbrekingen golden tijdens de toch haast eindeloze weg over de Spaanse hoogvlakte, waar afgezien van de hoeveelheden verlaten of ontvolkte dorpen weinig te beleven was, voor de beide voetreizigers en dus ook voor al die vele anderen die uit alle delen van de wereld afkomstig zijn om die Camino te ondernemen. Ook nu hebben beiden weer bloemrijk verhaald over de respektievelijke delen van hun pelgrimage die nu toch wel behoorlijk op haar eind begint te lopen zonder dat zij echt geplaagd zijn door blessures en blaren.

Wat natuurlijk ook op te maken valt uit de respectabele afstanden die zij dagelijks weten af te leggen. Voor dertig tot vijfendertig kilometer draaien zij hun hand niet om en blijven daardoor, zo lijkt het, het noodlot en de grote tegenslagen de baas. Waarbij een enkel geval van pech in de vorm van versleten schoenen en de niet helemaal juiste aankoop van een nieuw paar maar tot de kategorie van bedrijfsrisico’s en – ongevallen gerekend moet worden. Ze houden de moed erin getuige ook de met de dag uitvoeriger wordende verhalen. Zodat mijn respect voor hen dan ook in dezelfde mate toeneemt en ik grote bewondering heb voor de door hen geleverde prestatie. Logisch dus dat ik reikhalzend uitkijk naar hun verdere relaas, te meer omdat het er met een dag of veertien echt op aankomt, als zij in Santiago de Compostella hopen te arriveren. En om dat vooral mee te maken en van henzelf te horen, blijf ik dus dagelijks de klik maken naar hun blog op http://www.hanwillem-sdc2015.nl

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Limburg en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s