De nek van Wilma

Hoewel ze na al haar fouten en nog meer terechtwijzingen het grootste gelijk had om op te stappen, wierp Wilma Mansveld zich tegelijk op als een Jeanne d’Arc die reeksen van politieke onbenullen aldus uit de wind hield. Zoals daar de Kamerleden waren die het al die jaren in hun controlerende taken lieten afweten alsook ministers als Melanie Schultz, Tineke Netelenbos en Karla Peijs, die in onnozelheid echter zwaar werden overtroffen door de enige mannelijke minister in hun gezelschap die daarom de eervolle vermelding van het gekroonde onbenul verdient. Zijn naam is Camiel Eurlings die dus mooi vrij uit gaat en buiten schot bleef omdat, om met columnist Bert Wagendorp te spreken, er in zijn tijd nog geen parlementaire commissie was die hem op zijn streken en fouten had kunnen betrappen. Erger nog, hij mag zo maar de mooie meneer uithangen in een of andere hoogstdeclarabele IOC-commissie, nadat zijn onbenulligheid al eerder nadrukkelijk zichtbaar was geworden tijdens zijn korte, maar tegelijk desastreuze loopbaan bij de KLM. Met dank aan Wilma die zich goed genoeg vond om die zak ook nog op haar nek te nemen.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Kort gezegd en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op De nek van Wilma

  1. Mack zegt:

    Slimme jongen die Kamiel. Ik vind het altijd zo’n gemaakt drama als zo’n staatssecretaris zegt dat ze de majesteit gevraagd heeft om haar ontslag te aanvaarden. De majesteit was er niet eens. Die klikte gewoon op ja op zijn mobiel.

  2. Emigrant zegt:

    En kan er nu eindelijk zo’n snelle trein komen? Want de rails ligt er; het zou zonde zijn die niet te gebruiken.

  3. sjoerd zegt:

    Het was niet het makkelijkste baantje wat ze had uitgekozen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s