Kat in een vreemd pakhuis

Met dit bericht kon ik niet tot zaterdag wachten. Het is zo bizar dat het een apart plaatsje buiten het wekelijkse drieluik verdient. Het speelt zich af in een stadje, vlak over de Duitse grens bij Kerkrade, en gaat als volgt:

“Ruim zeven weken was hij zoek, de kat Aljosha. Hij was wel vaker langer op pad, maar nooit zo lang. Bazin Claudia uit Würselen deelde flyers uit, maar haar kat was en bleef onvindbaar. Na bijna twee maanden werd hij onverwacht in de wijnkelder van een huis vlakbij aangetroffen. Het dier had zich al die tijd in leven weten te houden door drie wijnflessen open te krijgen en de inhoud ervan op te drinken. Aljosha had voor 40 euro geconsumeerd, zo constateerden de buren nuchter. De kat was ziek en de dierenarts stelde de enig mogelijke diagnose: de kat had een enorme kater. Het kostte het sterke jonge dier vervolgens drie dagen om te ontnuchteren na de alcoholvergiftiging die hij tijdens zijn onderduik opgelopen had.”

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa. Bookmark de permalink .

3 reacties op Kat in een vreemd pakhuis

  1. pjotr zegt:

    Een kat met een kater is natuurlijk wel bizar nieuws.

  2. sjoerd zegt:

    Ik zie het helemaal voor me…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s