Het loon van Veltman

Soms blijkt Boontje echt om zijn loontje te komen. Maar dan moet je het noodlot ook maar niet tarten en evenmin de verzamelde supportersschare van de tegenstander op stang jagen. Want dan krijg je de rekening onherroepelijk gepresenteerd of loopt het in elk geval zo dat je heel snel aan de beurt komt als het om terugbetalen gaat. Dat alles was helemaal waar en ging volledig op voor een speler van Ajax, die waarschijnlijk ook meer dan ooit in de stelregel dat toeval inderdaad niet bestaat zal zijn gaan geloven. Want zo zal het Joël Veltman, achterspeler van het hoofdstedelijk team, beslist zijn vergaan toen hij in de vierennegentigste minuut van de bekerwedstrijd Feyenoord – Ajax zijn voet zodanig tegen de bal plaatste dat hij daarmee in eigen doel scoorde en daardoor aartsvijand Feyenoord in de eigen Rotterdamse Kuip aan de overwinning hielp. Hoewel dat de beste kan overkomen, had deze misser van Veltman toch een eigen en speciaal tintje. Daar had hij in eigen persoon dan ook voor gezorgd, toen hij bij een ontmoeting tegen datzelfde Feyenoord tijdens het vorig seizoen in diezelfde Kuip het beslissende en winnend doelpunt voor Ajax scoorde.

Wat hem uiteraard aan het juichen bracht, maar er tegelijk voor zorgde dat hij zich danig vergat door omstandig en provocerend zijn vreugde aan de Feyenoord – supporters te tonen, die hem in elk geval op een fluitconcert daarvoor tracteerden en zijn gedrag meteen in hun geheugen opsloegen. Want zoiets moet je daar en op hun geheiligde grond nooit doen, omdat dat om moeilijkheden vraagt. Het moet dat moment zijn geweest dat Veltman direkt bij het maken van dat eigen doelpunt door het hoofd zal zijn geschoten, terwijl hij welhaast door de grasmat zonk. Onder het gejuich van het thuispubliek dat hem niet als muziek in de oren zal hebben geklonken en zelfs waarschijnlijk nog veel schriller klonk dan haar fluitconcert van een jaar geleden. Waarmee de rollen waren omgedraaid, de rekening vereffend en de balans hersteld zodat ieder weer normaal kan gaan doen, ook al is dat bij het voetbal van vandaag aan de dag nogal eens te veel gevraagd. Echter niet van die Veltman, die naar verwachting zijn les heeft geleerd en zich dus voortaan bij het voetbal zal houden.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Sport en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Het loon van Veltman

  1. Mack zegt:

    Als dat zo werkt zal Van den Hoorn volgende week ook nog wel in eigen goal schieten.

  2. sjoerd zegt:

    Vette pech… Maar een koekje van eigen deeg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s