Fietse…

Nederland is een fietsland bij uitstek. Wat dus bepaald niet synoniem behoeft te zijn met beschaving getuige de volgende twee berichten:

“Hoger opgeleiden en studenten lappen de regels voor fietsverlichting het vaakst aan hun laars, blijkt uit onderzoek. De Bovag noemt dat zorgwekkend en constateert dat juist de hoger opgeleiden weten welke fietsverlichting is toegestaan om zich vervolgens collectief niet aan die regels te houden.Wat dan te maken moet hebben, volgens de Bovag weer, met een hogere zelfverzekerdheid en daarmee gepaard gaande overmoed.”

“OV-bedrijven zijn bellende en appende fietsers zat, spuugzat. Elke dag moeten bus – en tramchauffeurs in het hele land voortdurend ingrijpen om ‘fietspiraten’ te ontwijken. Bus – en trambestuurders van Connexion, Syntus, RET, GVB en HTM maken steeds vaker een noodstop met gevolgen voor passagiers.”

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Kort gezegd en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Fietse…

  1. Mack zegt:

    Roei dat maar eens uit, appende fietsers. Ik denk uiteindelijk dat het weer legaal wordt zoals met alles wat ze niet kunnen winnen.

  2. sjoerd zegt:

    Daar heb je straks rijdende rechters voor nodig…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s