Vreemde Limburgse zaken

Omdat het er afgelopen zaterdag niet van kwam, vandaag toch nog een beperkte opsomming van curieus nieuws dat deze keer opgevist is in mijn eigen omgeving. Want als het om gekkigheid gaat, kan men er in Limburg dus ook best wat van, zoals de onderstaande twee berichten in Dagblad de Limburger van vandaag maar al te duidelijk laten zien:

Een foto van zijn geslachtsdeel heeft een docent van scholengemeenschap Sint Ursula in Horn flinke hoofdbrekens bezorgd.. De afbeelding was bedoeld voor zijn partner waarmee hij een erotisch gesprek in berichtendienst WhatsApp voerde, maar belandde per ongeluk bij de appgroep die de man had aangemaakt met een van zijn klassen. Scholenkoepel Stichting Onderwijs Midden-Limburg startte een onderzoek en kwam tot de conclusie dat het een heel domme fout betrof en dat van kwade bedoelingen geen sprake was. De docent, die zich diep schaamt en het boetekleed omstandig draagt, mag les blijven geven op de school, maar niet meer aan de leerlingen die de foto van zijn penis onder ogen kregen.

Een muzieklerares heeft vijf jaar geen les gegeven of ander werk verricht, maar wel salaris ontvangen. Haar baas was haar namelijk kwijt geraakt en uit het oog verloren. Toen de werkgever, de scholengroep Dynamiek uit Horst, er eindelijk achter kwam, trachtte die via de rechter een deel van het geld terug te vorderen. Waar het gerechtshof in Den Bosch een stokje voor heeft gestoken. De betreffende vrouw gaf muziekles op verschillende basisscholen en ging in 2007 aan de slag op het kantoor van Dynamiek. Een jaar later kreeg ze een hartinfarct, waarvan ze in 2009 volledig hersteld was. De personeelsadviseur zou uitkijken naar een nieuwe functie voor haar. Nadat de muzieklerares enkele malen gevraagd had of hij wat gevonden had, antwoordde deze dat hij met haar contact zou opnemen als dat het geval was. Waarna het jaren aaneen muisstil bleef van beide kanten. Met als gevolg dat Dynamiek uiteindelijk tot de erkenning moest komen dat de betreffende medewerkster buiten beeld was geraakt om haar vervolgens te betichten van kwade trouw en misbruik van de situatie omdat ze zich stil bleef houden en haar salaris ontving zonder de verrichting van een tegenprestatie. Waartegen de gewezen muzieklerares inbracht dat dat dus door de personeelsadviseur verboden was, althans dat zij dat zo had ervaren. Met de uitspraak van het gerechtshof in Den Bosch als de punt die achter deze kwestie werd gezet.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Vreemde Limburgse zaken

  1. sjoerd zegt:

    Zo’n baan zoek ik ook nog, geen werk maar wel salaris…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s