Verslag van een voetreis (5)

Tien dagen geleden, op 18 september, stond hier het vierde verslag van de voetreis van twee Zuidlimburge pelgrims, Han van Geest en Willem Thijssen, naar Santiago de Compostella. Ze waren op die datum aangekomen in Gouzon, een dorp in het hart van Frankrijk, ter hoogte van Vichy en Poitiers, recht onder Bourges. Franser kon het bijna niet. Hun tocht door de Franse campagne voerde hen nadien 144 kilometer verder, naar St.Yrieux-la-Perche, een plaats welke onder Limoges ligt, op de grens van de Limousin en de Corrèze. Deze afstand werd in zes voetreizen afgelegd. Daarnaast namen onze pelgrims na de ruim 1000 kilometer die inmiddels door hen gelopen waren, vier dagen rust in Perpezac-le-Blanc. In dat kleine dorp, dat circa vijftien kilometer ten westen van Brive-la-pelgrimsGaillarde ligt, runde Han van Geest samen met zijn vrouw gedurende een reeks van jaren een restaurant plus gites onder de naam ‘Auberge de Leyvinie’ waar mijn drie dochters hen gedurende een aantal zomers hebben geholpen.

Bovendien hebben we daar ook tot drie keer toe een tweetal weken doorgebracht, meestal in juli, gewoon omdat het er buitengewoon aangenaam toeven was. Waarmee de connectie meteen helder is, afgezien van het feit dat het gegeven van zo’n voetreis en pelgrimage gewoon fascinerend is. Althans zo ervaar ik ook met de dag meer als ik de verslagen ervan lees en mij er op betrap dat ik er ook alsmaar meer naar uitkijk. Logisch dan ook dat hun blog op http://www.hanwillem-sdc2015.nl meer dan eens per dag door mij wordt bezocht in de hoop er weer nieuws van hen aan te treffen over het vervolg van hun tocht, die hen, naar ik zojuist heb gelezen, naar het zuidelijke Auch in de Gers aan de voet van de Pyreneeën moet brengen en hun prestatie wat mij betreft ook steeds bewonderenswaardiger maakt. Zodat ik als hommage daaraan deze vijfde samenvatting van hun verslaglegging graag opsier met de foto van beide pelgrims, die dit toch maar mooi voor elkaar weten te brengen.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Limburg en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s