Vierkante millimeters in Vaals

De landelijke politiek zakt naar een steeds bedenkelijker niveau af en blinkt dan ook alsmaar meer uit met gestoei op de vierkante centimeter. Het grootste deel van de tijd gaat het nagenoeg nergens over, hoewel het lawaai dat daarbij gemaakt haast omgekeerd evenredig ermee groter wordt. Logisch dat de gemeentepolitiek met die beweging vrolijk meedeint en dus logischerwijs gedoemd is om door haar ondergrens te zakken en terecht te komen op het speelterrein van de vierkante millimeter. Wat zoveel betekent dat je als buitenstaander echt je best ervoor moet doen om te weten waar het zoveelste staaltje van dorpspolitiek nu weer over gaat. Met als schitterend en tegelijk sprekend voorbeeld van deze neergang het volgende bericht in Dagblad de Limburger van vandaag, dat hier letterlijk wordt overgenomen:

“Het College van B en W in Vaals gaat onderzoeken of de stoep ter hoogte van de Maastrichterlaan 87 tot en met 97 in Vaals smaller is geworden dan voor de reconstructie van de Maastrichterlaan. Is dat het geval dan wil de raad dat ook meteen onderzocht wordt of het mogelijk is vijf recent aangelegde parkeerplaatsen te laten verwijderen zodat de betreffende horecazaken ter plaatse (pizzeria, snackbar en café) daar een terras kunnen uitstallen. Dat is deze week besloten na een motie van Vrij & Onafhankelijk, Lokaal!, Partij van de Arbeid en Betaalbaar en Duurzaam Vaals. Anderhalf jaar geleden diende het CDA een initiatiefvoorstel van gelijke strekking in. Dat werd toen verworpen. Het CDA beweerde dat de stoep voor de reconstructie 4,10 meter breed was en na de reconstructie 3,10 meter. Oud – wethouder Juliette Verbeek (PvdA) bezwoer destijds echter dat de stoep voor de reconstructie 3,10 meter breed was en dat erna ook zou blijven.

Op basis van die uitspraak en het feit dat een eventuele aanpassing 45.000 euro zou kosten, werd het voorstel verworpen. “Wij willen nu klip en klaar duidelijk hebben of ndeze ondernemers een meter stoerp hebben moeten inleveren, en daarnaast vragen wij ons af of zij wel parkeerplaatsen willen opofferen voor een terras”, zegt Jo Winkens van de PvdA. “Ook wij zijn voor gelijke monnikken, gelijke kappen. Dus als de ondernemers verderop de Maastrichterlaan een bredere stoep hebben, mag dat ook voor deze zaken gelden. Maar we roepen niet zo maar ‘doen we’ met het risico dat we achteraf allemaal gedoe krijgen.. Je kunt een maand na oplevering van deze gereconstrueerde weg niet zomaar alles overhoop gooien, want dan is er sprake van onbehoorlijk bestuur. Bovendien is de provincie eigenaar van de laan en de parkeerplaatsen, dus ook die moet je – met beleid – mee zien te krijgen.”

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Limburg en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Vierkante millimeters in Vaals

  1. sjoerd zegt:

    Onzinnig, te gek voor woorden.

  2. Emigrant zegt:

    Ha, die plek ken ik; ik ga er wel eens Indonesisch eten bij Jakarta. Zou jammer zijn als je daar nu ook al niet meer rustig kon lopen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s