Op een eerste najaarsdag

Met de kalender die 23 september laat zien, in mijn gezichtsveld neem ik met meer dan gemiddelde weemoed afscheid van een mooie, lange zomer die zich samenbalt in de herinnering aan die kokende hitte van de tweede juli. Hoe dichtbij, maar ook weer zo ver weg en langer geleden lijkt die dag als ik de blik naar buiten werp waar, zoals ik dat gisteren zo mooi hoorde noemen, het soepkippenweer heerst. Terwijl het met evenveel gemak weer genoemd kan worden dat bij uitstek geschikt is om een erfenis te verdelen. Ik voor mij heb de miezerigheid en de zweem van duisternis maar de naam van beddengoedwasweer gegeven. Omdat er buiten en rondom het huis toch niks gedaan kan worden en er dus binnen gerust enig leven van betekenis mag zijn, er best wel wat verzet mag worden.

Terwijl het verder vooral de woensdag is die ook echt en alleen de woensdag moet blijven, waarop gehakt wordt zonder dat er spaanders vallen en het lijntje zeker niet gaat breken. Wat zoveel betekent dat ik mij er nog wel voor inspan om eens overheerlijke Rioja – wijn in huis te halen zonder mij daar direkt en pontificaal op aan te sluiten, maar mij veel meer geleid weet door de gedachte dat wie wat bewaart, ook wat achter de hand heeft. En als dan het vooruitzicht op een detective met inspecteur Gently op Nederland 1 vanavond verwerkelijkt wordt, is de woensdag, die eerste dag van de herfst, om en duidelijk geen dag met een gaatje geworden. Wat per slot van rekening ook wel eens lekker is, als alles loopt zoals het altijd loopt en ook werd verwacht. Met dank aan de treurigheid die het beginnend najaar bood en waar het wat mij betreft ook verder gerust bij mag blijven.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Op een eerste najaarsdag

  1. Dhyan zegt:

    Toch ook een literair hoogstandje..

  2. sjoerd zegt:

    Wie wat bewaart heeft straks een huis vol… Een lekkere Rioja moet je drinken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s