Verslag van een voetreis (4)

We schrijven inmiddels 18 september. Het is dus twaalf dagen geleden dat er hier aandacht werd besteed aan de voetreis van de twee Zuidlimburgse pelgrims Han van Geest en Willem Thijssen naar Santiago de Compostella. Wij verlieten hen in Bragelogne – Beauvoir, dat even boven de Morvan ligt en waar zij in totaal al 550 kilometers afgelegd hadden. Hun tocht is nadien voortgegaan door het hart van Frankrijk, door haar campagne, langs het ene na het andere verlaten dorp, met voor hen onderweg dus ook een minimum aan mogelijkheden om zich van proviand te voorzien. Het vinden van onderdak ging evenmin gemakkelijk, maar was nooit onoverkomelijk. Met als ultiem gevolg toch telkens weer die ontmoetingen, verrassende, en vaker ook gesprekken die er inhoudelijk alleszins toe bleken te doen getuige hun dagelijkse, uitgebreide verslaggeving. In de twaalf dagen sinds het vorige logje legden zij 335 kilometer af, namen daarbij een toefje van de Morvan mee, rondden de grotere Midden-Franse stad Montluçon om gisteren dan aan te landen in Gouzon, een kleine gemeente welke recht onder Bourges ligt, op de lijn die tussen Vichy en Poitiers getrokken kan worden.

Het betekent zoveel dat zij vandaag het totaal van 900 gelopen kilometers bereiken en nog circa 1600 voor de voeten hebben voordat zijn in Santiago de Compostella gearriveerd zullen zijn. Met de dag en door hun verslag groeit mijn respect voor de door hen geleverde en nog te leveren prestatie. En dat ontzag is de afgelopen dagen tijdens mijn verblijf in Noord-Spanje alleen maar verder verdiept en toegenomen nadat ik daar de honderden en nog eens honderden pelgrims in hun eentje of met tweeën bepakt en bezakt hun weg zag banen over de eindeloze hoogvlakte, van Logroño via Burgos naar Leon. Ik kon mijn hoed er alleen maar diep voor afnemen. Vandaar dat ik de voettocht van de twee Zuidlimburgse pelgrims alleen maar met nog meer respect op http://www.hanwillem-sdc2015.nl volg en iedereen aanraad om dat met mij ook te doen.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Limburg en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Verslag van een voetreis (4)

  1. sjoerd zegt:

    Respect moeten we hier zeker voor opbrengen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s