Verslag van een voetreis (3)

Op 26 augustus, nu elf dagen geleden, stond hier een tweede verslag van de voetreis die twee streekgenoten, Han van Geest en Willem Thijssen, op 16 augustus in Wittem waren begonnen, met als doel om de weg naar Santiago de Compostella, de Camino, geheel lopend af te leggen. Bij elkaar zo’n 2500 kilometer, een traject dat midden tot eind november geheel door hen voltooid zou moeten zijn. Sinds we hen verlieten in het Noordfranse dorp Signy l’Abbaye, dat achtentwintig kilometer verder dan Charleville-Mezières ligt, hebben zij 273 kilometer gelopen en zijn zij gisteren aangeland in een dorp dat Bragelogne – Beauvoir heet en dat gesitueerd moet worden halfweg de lijn die tussen Auxerre en Langres getrokken kan worden. Om zover te komen hebben ze allereerst Reims aangedaan, waar ze zichzelf een eerste rustdag toestonden. Vervolgens zijn ze door de Champagne getrokken, met in dat gebied een noodgedwongen rustdag vanwege de gestaag neerplenzende regen. Halteplaats werd Vitry-le-Francois, waar op hetzelfde moment Deep Purple was neergestreken om daar een optreden te verzorgen.

Wat dus typisch zo’n verrassing blijkt die je onderweg zo maar kunt tegenkomen, zoals er ook niet moet worden opgekeken als de eigen voetreis zo maar gekruist blijkt te kunnen worden door dat van een Engels echtpaar, dat de afstand van Manchester naar Rome lopend aflegt. Na Vitry-le-Francois, waar die onvoorziene stop was omdat de weergoden niet voor niets weergoden waren dus zich onttrokken aan de wensen en behoeften van pelgrims die toch stervelingen bleven, werd als het ware om Troyes heen gelopen, waarna de koers zich richtte op het beroemde Vézelay, bedevaartsoord in Midden – Frankrijk, dat zo’n drie dagreizen verwijderd is van de plek waar beide Limburgers nu dus zijn aanbeland, met ongeveer 550 kilometer achter de hielen, sinds 16 augustus. Wat een kapitale prestatie is, die bewondering afdwingt omdat de weersomstandigheden hen bepaald niet hebben meegezeten. En dan heb ik het nog niet over de moeite die iedere dag moet worden gedaan om onderdak te vinden. Wat wel eens meevalt, maar ook tegen kan zitten. Zoals steeds te lezen is in hun dagelijkse verslagen van hun wederwaardigheden op http://www.hanwillem-sdc2015.nl welke site wat mij betreft per bezoek eraan alleen maar meeslepender wordt en die ik dus onder ieders aandacht warm wil aanbevelen.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Limburg en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Verslag van een voetreis (3)

  1. sjoerd zegt:

    Het is in ieder geval een behoorlijke uitdaging…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s