De zege van Tom Dumoulin

Ook het webloggen kan soms raar lopen. Vertel mij er wat van. En na vandaag nog veel meer. Want had het tot vorige week al weer maanden geduurd dat er iemand in mijn portret van de dag geplaatst kon worden, de afgelopen dagen is het echt raak geweest. Nederlandse sporters waren namelijk spraakmakend bezig en hebben menige fan met stomheid geslagen, met telkens daarin weer een overtreffende trap. Het begon allemaal met de weergaloze Dafne Schippers, over wie we voorlopig nog niet uitgepraat raken. Waarna, d.w.z. enkele dagen later, wielrenner Bert Jan Lindeman in de Ronde van Spanje volgde door daarin op onnavolgbare wijze de zevende etappe met finish bergop te winnen. En alsof het allemaal maar niet op kon, volgde vandaag als een ware klap op de vuurpijl de dumoulin-568x415fantastische zege van Maastrichtenaar Tom Dumoulin in de negende etappe van diezelfde Vuelta, waarin hij op de Alto de Puig bij Valencia de gehele wielerelite versloeg, deze overtuigend aftroefde door het initiatief te nemen en in de aanval te gaan op die ongekend steile berg.

Met als resultaat dus een overwinning op toppers als Quintana, Froome, Rodriguez, Valverde en Aru, waarover hijzelf zich nog het meest verbaasd toonde, hoewel zijn Nederlandse aanhang dat ook niet zal hebben verwacht. Zeker is in elk geval wel dat Tom Dumoulin vandaag zijn ongekend talent heeft getoond als ook zijn grote mogelijkheden heeft laten zien. Want dat hij een van de groten van het hedendaagse wielrennen gaat worden, met de potentie van een rondewinnaar in zich, dat is na vandaag zo goed als zeker geworden. Zij het dat enige voorzichtigheid toch wel betracht zal moeten worden. Omdat we er in Nederland maar al te goed in zijn om iemand zo de hemel in te prijzen dat daarmee het graf voor hem steeds wijder open wordt gezet. Vast staat in ieder geval dat Tom Dumoulin vandaag een ongekende prestatie heeft geleverd die de Nederlandse sportliefhebber zeker met trots zal hebben vervuld. zodat het minste wat ik op deze plek kan doen, is hem die zo verdiende plaats te geven in mijn portret van de dag.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Portret van de dag en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

7 reacties op De zege van Tom Dumoulin

 1. sjoerd zegt:

  We moeten als klein land gewoon genieten van de enkeling die er eens uitspringt…

 2. Dhyan zegt:

  Ik begrijp werkelijk niet hoe je van zoiets zo lyrisch kunt worden.

 3. Mack zegt:

  Dus jij denkt wel dat we een mogelijke tourwinnaar in de persoon van Dumoulin hebben? Wauw. We hebben ook al een mogelijke F1 winnaar in Nederland. En Dafne, ook al zo’n wonder, wat zou er aan de hand zijn?

 4. robschimmert zegt:

  Uiteraard nog wel met een slag om de arm. Maar dat hij grote mogelijkheden heeft, die hij zelf ook nog niet kent, staat voor mij wel vast.

 5. nielshagen zegt:

  Ik verwacht Tom niet als grote rondewinnaar (ligt aan de parcours, uiteraard). Het hooggebergte kan hij niet aan, zie komende etappes. Te zwaar, wat juist een voordeel oplevert in andere koersen. Kleinere rondes en vooral de klassiekers, daar gaat hij zeker in scoren.

 6. Dhyan zegt:

  Een dubbeltje op zijn kant dus en maar de adem inhouden welke kant hij opvalt. Veel plezier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s