Tien van Toen – 535 –

Met dank aan mijn trouwste lezer Sjoerd uit Hoensbroek kan ik nog tien wegen noemen waarlangs die in het verleden zo bepleite spaarzin concrete vorm kreeg. En ik heb het donkerbruine vermoeden dat er nog genoeg andere spaarvormen zijn, die menigeen indertijd bezig hebben gehouden en plezier bezorgden:

speldjes op wandelstokken – fietsvlaggetjes – emblemen voor rugzakken – zegels van de Rijkspostspaarbank (RPS) – zilverpapier – wekelijkse kwartjes voor schoolreisjes – Schuco-autootjes – modelflesjes – planten voor het herbarium – Märklin-treinen

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Tien van toen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Tien van Toen – 535 –

  1. sjoerd zegt:

    Als je er over nadenkt vind je er nog wel meer. Ik meen me ter herinneren dat er luciferdoosjes waren waar molens en gebouwen opstonden. Daar heb ik er volgens mij ook nog van gehad. Ik heb overigens een kleine verzameling geëmailleerde borden is de tijd dat de mijnen nog actief waren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s