Curieus nieuws

San Diego, Shanghai en New Jersey zijn vandaag de plaatsen waar zulk curieus nieuws werd gemaakt dat het hier voor herhaling vatbaar is:

Een basisschoolleraar in de Amerikaanse staat New Jersey is in twee jaar tijd 111 keer te laat gekomen. Toch mag hij zijn baan behouden. Volgens leraar Arnold Anderson is zijn gewoonte om ’s ochtends thuis te ontbijten de oorzaak van zijn problemen. Zijn werkgever, de Roosevelt Elementary School, probeerde Anderson op disciplinaire gronden te ontslaan. Dat ontslag is ongeldig verklaard. De school zou de man niet goed hebben gewaarschuwd en ook geen tijd hebben gegund om zijn gedrag te verbeteren. Anderson kwam het afgelopen schooljaar 46 keer te laat en het jaar daarvoor 65 keer. Volgens de leraar maakt de kwaliteit van zijn lessen zijn nalatigheid goed. Bovendien zou hij altijd goed voorbereid voor de klas staan. Hij gaat wel proberen zijn gedrag te veranderen. “Ik vergeet vaak de tijd en dat is een slechte gewoonte,” aldus de leraar. “Ik zal minder vaak thuis moeten ontbijten.” Anderson blijft wel tot 1 januari geschorst. “Als ik weer terugkeer, zal ik op tijd zijn,” luidt zijn plechtige belofte.

De autoriteiten in Shanghai gaan satellieten inzetten om de 12.000 putdeksels in de stad vanuit de ruimte in de gaten te houden. Ieder jaar verdwijnen er duizenden van die deksels, met alle mogelijke gevaarlijke toestanden tot gevolg. Voor dit probleem komt nu een oplossing. Alle putdeksels in het district Bao-Shan worden voorzien van sensoren zodat ze met die satellieten gecontroleerd kunnen worden. Zo kan worden bijgehouden of de deksels nog op hun plaats liggen, maar ook of in de onderliggende tunnel sprake is van gas – of waterlekkage. Shanghai telt zo’n 6,5 miljoen putdeksels, die kennelijk een gewild object zijn voor dieven. Die diefstal vormt zelfs zo’n groot probleem dat op sommige plaatsen veiligheidsnetten zijn opgehangen onder de rioolafsluitingen. Dat moet voorkomen dat mensen ernstig letsel oplopen als ze in zo’n open put vallen. Het vervangen van die gestolen deksels is een bureaucratische nachtmerrie omdat er negentien instanties bij betrokken zijn.

Een echtpaar uit de Amerikaanse stad San Diego is onder water getrouwd. Mark en Crystal Vartanian doken in de baai van LaJolla zes meter onder water om daar in de echt verenigd te worden. Volledig verkleed in smoking, jurk en duikerpak gaven de twee echtelieden elkaar daar het ja-woord. Ook alle gasten waren gekleed in kikvorspakken met daaronder smokings. “Je trouwt maar één keer, dus dat moet bijzonder zijn,” aldus de bruid. “We wilden onze gasten een bijzonder feest laten meemaken.” De twee bedachten om onder water te trouwen toen ze op internet een advertentie van een duikschool tegenkwamen. Waarna ze dus snel hun brevet hebben gehaald om aldus uit te pakken.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Curieus nieuws

  1. Margo zegt:

    ‘Je trouwt maar één keer …’ Ik help ze het hopen.

  2. Emigrant zegt:

    Toch is thuis ontbijten het beste. Al dat gejaagde onderweg naar binnen schrokken van eten, wat Amerikanen vaak doen, is slecht voor de gezondheid en dus uiteindelijk voor de onderwijskwaliteit.

  3. sjoerd zegt:

    Ik heb een collega die ook last heeft van te laat komen. Iedere keer dat hij te laat komt kost hem dat minimaal een uur verlof.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s