Druk, druk, druk

Zullen we het er maar op houden dat mensen die niet ophouden met luid van de daken te schreeuwen en te klagen dat ze het zo onmetelijk druk hebben, in feite te koop lopen met hun eigen onvermogens? Want geven ze zo geen blijk van een gemis aan zelfkritiek omdat ze veronderstellen nergens en nooit gemist te kunnen worden? En zouden ze tegelijk niet het slachtoffer zijn van hun gebrekkig talent om prioriteiten te stellen of dwingende keuzes te maken? Om nog maar te zwijgen over een tekortschietend zelfinzicht en beperkte mensenkennis getuige dat voortdurend lastig vallen van anderen met de prietpraat over de stortvloed aan bezigheden, die alleen maar verwoord worden met dat onophoudelijke en niet te stuiten “Druk, druk, druk”.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Kort gezegd. Bookmark de permalink .

2 reacties op Druk, druk, druk

  1. Margo zegt:

    Drukdrukdruk betekent belangrijkbelangrijkbelangrijk, of interessantinteressantinteressant. Ik zat in een periode tot over mijn oren in de drukte. Huwelijksproblemen, een klein ADHD kind over de vloer, en een pup. Ik dacht dat ik gek werd. Ik sprak in die tijd een kennis die vertelde dat ze het zo druk had. Toen ik vroeg waarmee, bleek dat met tennistoernooien en dergelijke.

  2. sjoerd zegt:

    Je hebt gedeeltelijk gelijk. Maar tegenwoordig hanteren ze overal een lean en mean principe en men gaat er vanuit dat je 24 uur bij de baas werkt… Dus ook in je vrije tijd eens af en toe naar je mail kijkt en deze beantwoordt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s