Nieuws dat geen nieuws is

Vandaag komt het nieuws dat eigenlijk geen nieuws is, maar niettemin te aardig en opvallend is om het hier niet te vermelden, uit Japan, Arlington en Alicante.

Een vrouw uit het Zuidspaanse Alicante heeft een boete van 800 euro gekregen omdat ze een foto van een fout geparkeerde politie-auto op Facebook had geplaatst, met daarbij de tekst: “Parkeer maar waar je wilt. Je krijgt niet eens een boete.” De Spaanse kreeg de boete omdat ze zich schuldig zou hebben gemaakt aan het ongeautoriseerd gebruik van foto’s van politiemensen. Dit zou de veiligheid van mensen of politieoperaties in gevaar kunnen brengen. In de Spaanse burgerveiligheidswet staat dat dit verboden is. De agenten zouden op de invalidenplek hebben geparkeerd omdat ze waren afgekomen op een melding van vandalisme in een park. Volgens een woordvoerder mag de politie in gevallen van nood overal parkeren en wilden de agenten de vandalen op heterdaad betrappen. “Wij hadden het ook liever anders gezien, maar het gemeentebestuur heeft nu eenmaal het recht om in gevallen als deze een boete op te leggen,” aldus de woordvoerder.

Een bezoekster van een theatervoorstelling in de Amerikaanse stad Arlington heeft voor consternatie gezorgd toen zij het podium op stormde terwijl ze op zoek was naar het toilet. Het voorval vond plaats tijdens de opvoering van het toneelstuk ‘The fix’. De dronken vrouw had dringend behoefte aan een WC en belandde in haar zoektocht op het toneel. Zij deed dit terwijl de twee hoofdrolspelers bezig waren met een dramatisch duet. Een actrice die in de coulissen stond te wachten, wees de vrouw in de juiste richting. Omdat de spotlights gericht stonden op de twee zingende acteurs, heeft het merendeel van het publiek het curieuze intermezzo niet meegekregen. Het incident vond plaats vlak voor de pauze. De vrouw en haar vrienden die ook flink aangechoten leken te zijn, keerden na de pauze niet terug voor het tweede deel van de voorstelling. Het is het zoveelste vreemde theaterincident in de Verenigde Staten in korte tijd. Een paar weken terug probeerde een bezoeker van een theatervoorstelling op Broadway zijn telefoon op te laden in een stopkontakt op het podium. Tijdens een ander voorval nam een actrice de telefoon van een vrouw op de eerste rij in beslag toen ze zat te sms’en.

De Japanse overheid wil geen zilveren sake-kopjes meer cadeau doen aan honderdjarigen omdat het te duur aan het worden is. Sinds 1963 wordt dit gebaar al gemaakt met als bedoeling om de honderdjarigen te bedanken voor hun bijdrage aan de Japanse maatschappij. De kosten van die zilveren sake-kopjes bedragen 58 euro per stuk. Deze geste kostte de Japanse overheid in 2014 bijna twee miljoen euro. En dat is te duur aan het worden gezien de toename van eeuwelingen. Vandaar dat de Japanse regering wil overgaan op wat goedkopere cadeaus. Waarbij gedacht wordt aan een brief waarmee iemand dan in verband met bereiken van die gedenkwaardige leeftijd wordt gefeliciteerd. Die gelukwen zou dan in 2015 ongeveer 29.000 Japanners bereiken, terwijl het in 1963 nog om 153 honderdjarigen ging.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Nieuws dat geen nieuws is

  1. sjoerd zegt:

    Die oudjes kosten alleen maar geld. Ze moeten het pensioen gewoon maar afschaffen en de mensen laten werken tot ze er bij neervallen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s