Democratie op zijn Hollands

Hoewel het de minst slechtste staatsvorm heet te zijn, heb ik de democratie best hoog zitten. Alleen wordt dat me steeds moeilijker gemaakt door het soort volksvertegenwoordigers dat er in Nederland met name in de Tweede Kamer huist en dat zich steeds meer verliest in het spelen van spelletjes met elkaar alsof dat het landsbelang dient. Terwijl ze beter moesten weten, maar dat niet mogen of kunnen omdat het eigen belang of dat van de partij kennelijk voortdurend zwaarder weegt. Met als gevolg het zoveelste stuitend vertoon dat dan Kamerdebat heet, waarvan we de afgelopen week weer een opvoering mochten beleven toen de kredietverlening aan Griekenland aan de orde was, maar het eigenlijk alleen over Nederland, haar regering en haar volksvertenwoordiging en het functioneren ervan ging, dus democratie op zijn slechtst, want op zijn Hollands werd bedreven.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Kort gezegd. Bookmark de permalink .

Een reactie op Democratie op zijn Hollands

  1. sjoerd zegt:

    Nederland is geen democratisch land. We moeten een partij het land laten leiden, geen drie of vier die elkaar vervolgens te lijf gaan om vooral maar voor hun eigen hachje te zorgen. De koning hoort ook niet thuis is een democratie. Dat is een schertsfiguur geworden… Een beetje dom volgens Maxima…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s