Over ddos – aanvallen

Voor de meesten onder ons schijnt het een fact of life te zijn. Het hoort voor hen kennelijk bij het leven anno 2015. Dus doe je er niks aan. Je hebt er gewoon mee te maken. Aan die gelatenheid, die acceptatie ben ik nog lang niet toe. Misschien heb ik zelfs wel de aansluiting gemist, ben ik geneigd om zo langzamerhand te constateren nu ik nauwelijks nog een antwoord hoef te verwachten op een in mijn ogen tamelijk voor de hand liggende en ook logische vraag. Als ik hem al stel, wordt er geen sjoegen gegeven en hoef ik op een inhoudelijke reactie haast niet te rekenen. Een schouderophalen en een snelle overgang tot de orde van de dag en verder niks. Dat is wat ik gewoonlijk zie. Wat voor mij wonderlijk, om niet te zeggen onbegrijpelijk blijft. Omdat het fenomeen waarop ik doel en dat ik niet begrijp, toch een samenleving verstoort als miljoenen huishoudens worden afgesloten van het internet. Want dat is wel twee dagen aan de orde geweest door een zogenaamde ddos – aanval op de servers van Ziggo, waardoor deze compleet plat gingen en er dus gedurende uren aaneen geen aansluiting en verkeer op internet mogelijk was. Vanwege de impact en nog meer doordat dit euvel, dit ongemak, dat bewust in het leven werd geroepen, twee dagen achtereen plaats vond, was het voor mij meer dan vanzelfsprekend om mijzelf af te vragen wat met zo’n aanval, zo’n bewuste verstoring van de maatschappelijke orde precies werd beoogd.

Wat is nou helemaal de lol van zo’n actie of wat is de bedoeling ervan? Want levert het echt zo’n plezier op om de boel bij miljoenen huishoudens in de soep te laten lopen, terwijl je het nog niet eens voor je ogen ziet gebeuren, maar hoogstens in je vuistje kunt lachen bij de wetenschap ervan. Tot verbeteringen in systemen en betere gebruiksmogelijkheden zullen deze agressieve interventies in de Ziggo – systemen niet leiden. Dus resteert slechts de conclusie dat het alleen maar om afbraak gaat, met uitsluitend negatieve effecten. Verder kom ik in mijn overwegingen met betrekking tot die ddos – aanvallen niet. Maar ik ben mij er tegelijk van bewust dat ik als volslagen leek, als digibeet veel over het hoofd kan hebben gezien. Dus blijf ik mij aanbevolen houden voor aanvullingen, meer uitleg, omdat ik het per saldo lastig vind om met raadsels van deze orde te blijven leven. Wie voelt zich dan ook geroepen en acht zich in staat om deze leemten in mijn kennis op te vullen en van deze prangende vragen bij mij zekerheden te maken?

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Over ddos – aanvallen

  1. sjoerd zegt:

    Ach er zijn vele wegen op het internet. Als je de DNS server van je verbinding even op Google had gezet, was er weer toegang tot het internet (8.8.8.8). Ook de DNS server van Open DNS was een oplossing geweest… Maar dit is meer voor de kenners onder ons. Ziggo zal dit niet adverteren.

  2. Dhyan zegt:

    Wel eens ontevredene klanten overwogen wellicht niet eens van Ziggo maar over de gang van zaken in den lande.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s