Harriet Hamilton’s aquarellen

Nu eens iets heel anders. Geen beschouwing of opinie over een vermeende misstand of een maatschappelijke gebeurtenis. Evenmin een vleugje spot of ironie over wat in mijn gezichtsveld komt of aan mij voorbijtrekt. Het is allemaal dichterbij huis en gaat weliswaar niet over mijzelf, maar ook weer een beetje wel als ik de spotlights van dit weblog richt op mijn jongste dochter Harriet die de stoute schoenen heeft aangetrokken en voor haar zelf is begonnen. Als beeldend kunstenares. Ze is daarbij niet over één nacht ijs gegaan. Ze heeft een lange weg bewandeld en met name een aantal jaren hard voor zichzelf gewerkt om zich in eerste aanleg in het aquarelleren te bekwamen. Dat gebeurde in alle stilte en buiten ieders zicht. Dus zonder veel lawaai, loze kreten en voorbarige aankondigingen, waar niemand immers op dat moment wat mee kon. Harriet was gewoon te druk met haar eigen weg om anderen daarmee bezig te houden. Omdat dat toch niets bijdroeg. Want zo is zij dus wel. Om dus nog niet zo lang geleden min of meer met die deur in huis te vallen.

haq5haq3haq2haq1

Verrassend voor mij. Dat zeker. Maar ook weer zo overtuigend en weloverwogen dat haar besluit mij wel vertrouwen moest inboezemen. Het wachten was alleen op het resultaat, op het werk waarmee zij in eerste aanleg naar buiten wilde treden. Welnu, dat heb ik onder ogen gekregen en maakte mij tot een trotse vader, met name omdat ik weet van waar Harriet is gekomen om dit punt te bereiken. Het staat als een huis, deze reeks van verkenningen langs kleurschakeringen die de afspiegeling zijn van haar innerlijke zoektocht. Met velden en tinten die altijd haar stemmingen en gevoelens zullen weergeven en waarvan hier dus een viertal voorbeelden te zien zijn. Als voorproef dat wel. Omdat Harriet van plan is om binnenkort de resultaten van haar schilderwerk integraal te publiceren op een nog te bouwen website, waarop ik uiteraard nog eens extra de aandacht zal vestigen als die eenmaal operationeel en in de lucht zal zijn. Tot dan moet de lezer het met deze selectie uit haar werk doen welke hopenlijk de interesse naar meer zal wekken.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Harriet Hamilton’s aquarellen

  1. sjoerd zegt:

    Ik wens haar veel succes met een bestaan als kunstenares. Ik ben benieuwd naar haar website.

  2. math zegt:

    Ook van ons veel inspiratie gewenst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s