Chapeau voor ‘Infini’

De lezer is gewaarschuwd. Dit zou zo maar een advertorial kunnen worden. Zo’n verhaal dat uitsluitend ter meerdere eer en glorie van de hoofdpersoon is geschreven en dat niets anders dan reclame is onder het mom en met het uiterlijk van een redactioneel artikel. Maar aan die vorm is haast niet te ontkomen als de loftrompet moet worden gestoken na een werkelijk geweldige eetervaring die wij de afgelopen maandagavond mochten ondergaan. Met als bijkomende bijzonderheid dat wij hiermee Jo Cortenraedt van het magazine ‘Chapeau’ vast het gras voor de voeten gaan wegmaaien omdat hij in een van de komende edities van zijn Limburgse glossy ook met een recensie zal komen van dat restaurant waar hij het zich evenzo goed liet smaken aan de tafel die naast die van ons geplaatst was. De aanleiding van onze aanwezigheid daar was een bijzondere. Van het sparen van zegeltjes zijn wij niet zo. Maar omdat Albert Heijn nu eens opvallend met een actie had uitgepakt, een die ons alleszins aansprak, werd ons zo de gelegenheid geboden om eens echt uitgelezen buiten de deur te eten. Tien zegels voor honderd euro aan boodschappen waren toereikend voor een gratis driegangen menu voor één persoon onder de voorwaarde dat het gezelschap uit minimaal twee mensen zou bestaan.

Een kans die we moesten benutten, vonden wij, omdat die namelijk ook nog verzilverd kon worden in een restaurant waar echt werk van speciaal eten wordt gemaakt. Want buiten de deur eten moet iets extra’s brengen, een belevenis zijn en niet zoiets opleveren als het surrogaat van een maaltijd die per saldo thuis nog veel beter en smakelijker bereid kan worden. Daar hoef je je dure geld niet aan uit te geven. Wat we daarentegen voldaan en tevreden wel hebben gedaan na een werkelijk uitzonderlijk goed eten met verrassende smaakcombinaties en – sensaties. Dan is een euro niet gauw teveel. Met dat gevoel verlieten wij na bijna drie uur restaurant ‘Infini’ dat aan de rand van Wahlwiller ligt en nu geëxploiteerd wordt door een jong, enthousiast stel dat bewees zijn zaakjes meer dan goed voor elkaar te hebben. Wat dus tot uiting kwam in overheerlijk bereide gerechten, die genoten konden worden in een ontspannen sfeer, welke met name geschapen werd door het gehele team van ‘Infini’ dat zich steeds terughoudend van zijn taken kweet, de goede toon vond zonder hinderlijk gedienstig te zijn. Met als gevolg en resultaat een heerlijke avond, die wat ons betreft daar zeker vervolgen zal krijgen en waarvoor ‘Infini’ en haar hele team een welgemeend ‘Chapeau’ behoort te krijgen. Het is dat Jo Cortenraedt dat ook vast maar weet.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Limburg en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Chapeau voor ‘Infini’

  1. sjoerd zegt:

    Dat moet ik eens onthouden…

  2. Pingback: Chapeau voor Infini (2) | robschimmert

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s