Drie opmerkelijke verhalen

Het zomerse drieluik met non – nieuws is deze keer gevuld met berichten uit Texas, het Zuidwesten van Duitsland en de Zwitsers-Franse grensstreek, die alle drie toch weer uitblinken in vermakelijkheid. Met dank aan nu.nl dat meestal weer de leverancier is van de wekelijkse reeks van opmerkelijke verhalen.

Een man uit de Amerikaanse staat Texas is zelf gewond geraakt toen hij een gordeldier beschoot. De man zag het dier om drie uur ’s nachts in zijn tuin lopen. Omdat hij zichzelf tegen het beest wilde beschermen, trok hij zijn pistool en vuurde vervolgens drie kogels op het dier af. Een van de kogels ketste echter af op het harde schild van het beest, waardoor de man door die afketsende kogel in het eigen gezicht werd geraakt. Hij raakte hierdoor gewond aan zijn kaak en moest naar het ziekenhuis worden overgebracht. Waardoor hij voorzover bekend dit jaar de tweede persoon in successie is die gewond raakte door een kogel die op het schild van een gordeldier afketste.

Een Duitse man is per ongeluk buiten zijn eigen auto gesloten door zijn eigen baby. De brandweer moest eraan te pas komen om de baby uit de auto te halen. Een en ander gebeurde doordat hij zijn vier maanden oude dochtertje na het winkelen in haar stoel op de achterbank zette. Hij sloot de deur, liep naar zijn plek om in te stappen maar ontdekte dat het kindje de autosleutel in haar handen had. Het meisje drukte toevalligerwijs op het knopje dat de centrale deurvergrendeling bediende. Met als gevolg dat alle deuren potdicht zaten en de man buiten stond. De vader belde bezorgd de brandweer van Germersheim, een plaatsje in het zuidwesten van Duitsland. De tien aldus opgetrommelde brandweerlieden wisten de portieren zonder problemen open te krijgen. Omdat het warm was, was ook een ambulance ingezet voor de bevrijding van het meisje. Maar die hulp bleek verder niet nodig te zijn.

Tussen Zwitserland en Frankrijk is ruzie ontstaan omdat de Zwitserse luchtmacht water uit een Frans meer heeft gehaald om koeien te verzorgen. In de Alpenrepubliek heerst deze zomer droogte. Daarom moet de Zwitserse luchtmacht 20.000 koeien in het westen van het land met behulp van helikopters met water verzorgen. Het was de bedoeling dat dat water uit Zwitserse meren zou worden gehaald. Het Franse meer Lac des Rousses lag echter vlak over de grens en dus dichterbij, wat de piloten een kwartier vliegtijd scheelde. Franse badgasten zagen een Zwitserse helicopter in camouflagekleuren herhaaldelijk water uit dat meer oppikken en waarschuwden de burgemeester van de gemeente waarin dat meer lag. Die was bijzonder ontstemd over de Zwitserse actie omdat hij het drinkwater al had moeten rantsoeneren voor zijn eigen inwoners in verband met de heersende droogte en hitte. De Zwitserse luchtmacht gebruikte in eerste instantie als excuus dat in Parijs om vergunning was gevraagd om over Frans grondgebied te mogen vliegen en dat die vergunning was verleend. Maar in de aanvraag voor die vergunning bleek met geen woord te zijn gerept over de onttrekking van duizenden liters water. De chef van de Zwitserse strijdkrachten heeft inmiddels zijn excuses aangeboden.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Drie opmerkelijke verhalen

  1. sjoerd zegt:

    Dat laatste is pure diefstal, toch…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s