Prognose voetbalseizoen 2015/16

Het is nog geen diepgewortelde gewoonte. Als het mij nog enigszins helder voor de geest staat, heb ik er vorig jaar een begin mee gemaakt, met de prognose van de afloop van het seizoen 2015/2016 van de Nederlandse eredivisie voetbal. Het was nog geen doorslaand succes gegeven het feit dat de plank door mij toch een aantal malen stevig werd misgeslagen. Waarschijnlijk omdat het de eerste keer was, probeer ik mijzelf dan maar wijs te maken om daardoor wat gemakkelijker en sneller over de brug te komen met mijn voorspelling voor het komend seizoen, welke uiteindelijk ook maar een slag in de lucht is van iemand die net als zoveel miljoenen anderen denkt dat hij verstand van het spel heeft. Verstand eigenlijk niet, maar kennis wel als dat tenminste beschouwd mag worden als de optelsom van alle weetjes waarmee dat voetbal omgeven is. En als die bij elkaar een voorspellende waarde hebben, heeft dat wat mij betreft het volgende vooruitzicht op de eindstand van de morgen startende voetbalcompetitie tot gevolg, waarbij ik mij beperk tot de eerste drie plaatsen, om verder de belangrijkste runners up te noemen als ook de voornaamste gegadigden voor degradatievoetbal.

Omdat PSV toch enkele stevige veren heeft moeten laten in de vorm van het vertrek van twee geduchte steunpilaren en omdat het ook een Champions League – programma moet afwikkelen, trekt dit een te zware wissel op haar kansen op het landskampioenschap. Ze zal het afleggen tegen Ajax waarvan de selectie de afgelopen maanden versterkt is, hoewel deze nog altijd niet ervaren genoeg is om echt te overtuigen. Echter genoeg om de concurrentie uit Eindhoven net achter zich te laten. Voor de titel is Feyenoord, hoewel haar selectie aan kracht lijkt te hebben gewonnen, nog niet in charge. Het zal te lang duren om er een hecht en goed funktionerend team van te maken, waardoor het halfweg het seizoen al een te grote achterstand op Ajax en PSV zal hebben opgelopen. Maar een degelijke derde plaats moet haalbaar zijn. Als runners up zullen zich in ieder geval AZ, Heerenveen en Vitesse aandienen, met als mogelijke verrassingen Utrecht en Willem II, hetzij door de aanwezigheid van een nieuwe ambitieuze jonge trainer, ten Hag, of doordat de selectie een serieuze kwaliteitsinjectie heeft ondergaan, zoals daar dus sprake van is in Tilburg. Een kleurloos seizoen lijkt er weggelegd voor FC Twente, Groningen, PEC Zwolle, ADO, NEC en Roda JC. Terwijl het juist spannend, want een permanent gevecht tegen degradatie zal worden voor de Graafschap, Excelsior, Heracles en Cambuur, waarbij de Graafschap en Excelsior uiteindelijk het loodje zullen leggen. Vierendertig speelrondes en ruim negen maanden verder zal blijken of deze prognose ergens op heeft geleken of dat het inderdaad die slag in lucht is geweest. Waarop de kans uiteraard het grootste is, bij deze profeet die er nog altijd geen brood van eet.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Sport en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Prognose voetbalseizoen 2015/16

  1. sjoerd zegt:

    Ik kan er maar een voorspelling bij voegen. Roda knikkert er onmiddellijk weer uit door gebrek aan geld en goede spelers.

  2. Mack zegt:

    PSV wordt weer kampioen, Feyenoord wordt tweede, Ajax derde. PSV heeft vorig jaar een groot aantal wedstrijden zonder Depay gespeeld, die werden allemaal gewonnen. Wijnaldum wordt gemist, maar Propper lijkt een goeie vervanger. Verder is Willems er nog steeds. Feyenoord heeft zich versterkt met Kramer en Kuit, en vooral die Kramer is een levensgevaarlijke spits.

  3. Tom zegt:

    Ik denk dat je gelijk krijgt met Ajax, maar verwacht dat Feyenoord direct mee gaat vechten om die eerste plaats. PSV, Vitesse en FC Twente gaan vechten om de volgende 3 plekken. PSV is minder dan vorig jaar en kan daarom niet meedoen voor de eerste plaatsen. Vitesse weer een aantal geweldige spelers uit Londen heeft gekregen en FC Twente omdat zij, ondanks de financiële trammelant, een prachtig middenveld heeft behouden. Dat er dit seizoen iets groots van AZ verwacht wordt verbaast me een beetje, omdat ook hier de basis verdwenen is. Onderin gaat het zeker net zo spannend worden en denk dat PEC daaraan toegevoegd moet worden. Omdat dit team leeg gestroomd is en wat er nog over is in de lappenmand zit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s