Bij het vertrek van Jack

Of er een traan moet worden gelaten om het vertrek van Jack van Gelder bij de publieke omroep, is maar de vraag. Vanaf half september is zijn hysterie niet meer op de radio te horen, wordt er weer een beetje normaal gedaan tijdens de verslaggeving van een voetbalwedstrijd. Is op zich al winst, die de tv-kijker nog eens extra kan bijschrijven als hij ook schoon genoeg heeft van de pseudo – deskundigheid van diezelfde Jack en van diens ingewijdentoontje en – lachje, van zijn quasi – vriendschappelijkheid ten opzichte van alles en iedereen die in zijn ogen wat te betekenen heeft. Want voor al die zich aangemeten of geveinsde competenties zal er over een paar weken betaald moeten worden als Jack met zijn gespeelde gezelligheid achter de decoder en dus uit het gezicht en gehoor verdwijnt en menigeen wel een zucht van verlichting moet slaken. Of noem het opluchting met in het achterhoofd de gedachte dat opgeruimd soms beslist netjes staat en een vertrek ook wel eens veel te lang op zich kan hebben laten wachten.

Waar in het geval van deze van Gelder absoluut sprake van is. Omdat alles, maar dan ook alles aan deze man die zich journalist noemt, onecht en gespeeld is en bij voortduring het beeld van quasi en pseudo oproept, terwijl hij bij elk door hem gesproken woord ook nog uit de mond ruikt van zijn gretigheid naar geld. Zijn hand heeft hij er tenminste nooit voor terug getrokken. Hij was overal voor in en bepaald ook wel te koop. Vandaar dat zijn transfer naar de betaalzenders en zijn verdwijning achter de decoder geen enkele verbazing wekt. Evenmin als alle smoesjes die hij daarbij ook weer verkoopt. Van dat toe zijn aan een nieuwe uitdaging tot een professioneel aanbod dat eenvoudigweg niet geweigerd kon worden. Kortom, ook bij zijn laatste snik klonk opnieuw het oude liedje van Jack, met daarin als boventoon lulkoek en de hypocrisie. Omdat hij niet anders kan, het niet kan laten, want daar van aan elkaar hangt en bijna vergeven is. Zoveel is na al die lange jaren overduidelijk van hem geworden.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Bij het vertrek van Jack

 1. math zegt:

  Hij is ook reeds lang over de datum.

 2. Ximaar zegt:

  Hij is of wordt dit jaar 65 en zijn opvolgers als die van ’t Hof zijn inmiddels net zo ingenomen met zichzelf als DeMart en Jack van G.

 3. Mack zegt:

  Ik had deze nog niet gezien toen ik mijn vorige commentaar gaf. Ik geloof dat het populair in bepaalde kringen is om Jack hysterisch te vinden. Ik zette altijd de radio aan bij interlands. Geweldig. Onze eigen Theo Koomen.

 4. sjoerd zegt:

  In het land der blinden…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s