Een mijmering op vrijdag

Het kan niet alle dagen bal zijn. Vrijdag de tiende juli, gisteren dus, had wel uitgevonden kunnen zijn om de geldigheid van deze wijsheid nog eens aan te tonen. Niet dat het zo’n ongeluksdag was waarop je als bijgelovige het wel uit je hoofd laat om onder een trapleer door te lopen. Maar om nou te zeggen dat het allemaal van een leien dakje liep. Dat dus ook weer niet. Waarbij ik mijzelf als oorzaak en aanleiding ook nog eens een hand kan geven. Omdat dat ene moment van onachtzaamheid er de oorzaak van was dat al mijn plannen een behoorlijke vertraging opliepen. Een ongelukje, wat het eigenlijk niet was, want veel meer onoplettendheid, zat vandaag in een klein hoekje. En de gevolgen waren best groot. In die zin dat ik een paar uur zonder stroomvoorziening zat, de hoofdzekering nog intact bleek en dat dus de aardlekschakelaar die nog dateerde van het jaar 1974, vervangen moest worden omdat ze door mijn stommiteit die een forse sluiting veroorzaakte, een dusdanige opdonder kreeg dat haar laatste dagen daardoor meteen geteld waren. Ze moest vervangen worden en kon naar het museum van de plaatselijke installateur, die er een behoorlijke zeldzaamheidswaarde aan toekende. En dat allemaal omdat ik bezig met het scheren van mijn taxushaag welke grensde aan het naburige voetbalveld, langzamerhand in een soort van roes raakte omdat het allemaal wel erg gezwind en voor de wind liep, met ook nog eens een heerlijk zonnetje op mijn hoofd. Wat kon mij nou helemaal gebeuren? Inderdaad, precies dat wat ik per se wilde voorkomen en waar ik, bezig zijnde met mijn elektrische heggenschaar, ook voortdurend op bedacht was.

Want daarmee aan de slag en tegelijk in de slag met alle mogelijke kabels, omdat het nu eenmaal niet zonder kan, moest het mij niet overkomen dat die messcherpe schaar in de buurt van zo’n kabel kwam, hoewel het bijna onvermijdelijk was. Maar om dat te geloven moet de stuatie waarin ik mij bevond kristalhelder geschetst worden. En dat vergt teveel woorden en ruimte. Hij was in elk geval complex. Vandaar dat ik op mijn hoede was, scherp oplette om erger te voorkomen. Maar niet genoeg omdat dat snoeien dus als een zonnetje ging, waardoor mijn aandacht in a split-second verflauwde. Welk tijdsbestek genoeg was om net die verkeerde en niet gecontroleerde beweging te maken die er toe leidde dat de schaar zich in de kabel zette en aldus een eind aan de stroomvoorziening in mijn huis maakte. En dat dat best onhandig en vervelend is, heb ik die twee, bijna drie uur weer mogen merken. Waardoor die vernieuwde aardlekschakelaar behoorlijk verwelkomd werd, want de weg naar de volgende veertig jaar ongestoorde stroomvoorziening opende. Met mij dus als degene die daarin het spits afbeet en direkt dus dubbel op mijn hoede. Want zo’n misser zou mij niet een tweede keer gebeuren. Met als gevolg dat mijn taxus na de nodige vijven en zessen er weer een jaartje tegen kan, vier seizoenen ongebreideld kan groeien in afwachting van het knippen en scheren, waar ik voor dit moment verder maar even niet aan denk.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Een mijmering op vrijdag

  1. sjoerd zegt:

    Troost je Rob, het is mij ook al eens overkomen, al waren de gevolgen daarna niet echt dramatisch.

  2. Dhyan zegt:

    Het overkomt me zelfs met een zekere regelmaat en ook ik heb er een aardlekschakelaar voor moeten vervangen. Van de draad zelf is inmiddels al zo’n twee meter verdwenen maar de inmiddels niet meer aangegoten stekker is gelukkig wel steeds herbruikbaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s